Onsdag har Udlændingestyrelse givet 28-årige Shalik Ram Bhattarai fra Nepal tilladelse til at blive i Danmark med sin familie, indtil de har behandlet hans klage. Han stod ellers til udvisning af Danmark den 7. januar 2016, fordi han har arbejdet mere end de tilladte 15 timer for at kunne finansiere sine studier og forsørge sin familie.
Onsdag har Udlændingestyrelse givet 28-årige Shalik Ram Bhattarai fra Nepal tilladelse til at blive i Danmark med sin familie, indtil de har behandlet hans klage. Han stod ellers til udvisning af Danmark den 7. januar 2016, fordi han har arbejdet mere end de tilladte 15 timer for at kunne finansiere sine studier og forsørge sin familie.

Selvom udviste Shalik Ram Bhattarai egentlig skulle forlade Danmark torsdag, købte han aldrig nogen flybillet. Håbet om at kunne blive i landet, indtil hans klage var behandlet, døde aldrig - og nu har Udlændingestyrelsen bøjet sig.

»Jeg er utroligt lettet og glad!«

Sådan lyder ordene fra Shalik Ram Bhattarai, som tirsdag fik tilladelse til at blive i Danmark med sin familie, indtil Udlændingestyrelsen har færdigbehandlet hans klage over sin udvisning.

Den 8. december 2015 modtog han ellers et brev, hvori der stod, han skulle forlade landet senest 7. januar 2016.

sahlik-iuasdf

28-årige Shalik Ram Bhattarai kom til Danmark i 2007 for at studere og bor i dag i Odense med sin kone Rita og deres 3-årige søn, Sean, som er født og opvokset i Danmark. Det er også i Odense på Syddansk Universitet, hvor han til daglig læser erhvervsøkonomi.

Engang i næste måned skal han forsvare sit speciale, hvorefter han forhåbentlig kan opnå den kandidatgrad, som han har brugt de sidste otte år på at få.

Udlændingestyrelsens beslutning om at udvise ham skyldtes, at Shalik Ram Bhattarai i en periode arbejdede mere end de tilladte 15 timer om ugen som køkkenmedarbejder ved siden af sit studie.

Ifølge ham var det nødvendigt for at kunne finansiere sin uddannelse, der har kostet cirka 30.000 kr. per semester, og samtidigt forsørge sin familie.

Da det gik op for ham, det, han gjorde, ikke var tilladt, skruede han øjeblikkeligt ned.

Han modtog senere en bøde, som han betalte.

au-herning

Har ligget søvnløs

Shalik Ram Bhattarai indsendte den 30. december 2015 en klage over sin udvisning, som endnu ikke er færdigbehandlet.

Indtil en afgørelse var gjort, var han oprindeligt nødt til at forlade landet med sin familie, og det bekymrede ham dybt.

»Min familie og jeg ville komme til at stå i et kæmpe problem, da vi ikke ved, hvor i Nepal vi skulle rejse til. Vi har ingen steder at bo. Jeg har ingen venner i Nepal og heller ingen familie ud over mine forældre. De er dog flyttet på plejehjem, så vi ville ikke kunne bo hos dem,« siger han og fortsætter:

»Det ville også være umuligt at bo hos min kones forældre. De blev hårdt ramt af jordskælvet sidste år, hvor de mistede deres hus, så nu bor de selv til leje hos andre.«

jordskælv

QUAKE-NEPAL/

Det, der har bekymret ham allermest, er imidlertid, hvordan det hans søn ville klare den:

»Jeg har tænkt på, hvordan det skulle gå min søn. Han er kun tre år, og jeg har bekymret mig meget for, hvordan hans liv nu ville ændre sig. Jeg har ikke kunnet sove om natten. Det har været frygteligt.«

Sean Ram Bhattarai er Shalik og konen Ritas 3-årige søn. Han er født og opvokset i Danmark.

Vennerne reddede ham

Mens Shalik Ram Bhattarai og familien brugte onsdagen på at pakke deres liv ned i kasser, tog en gruppe af hans venner derimod forbi Udlændingestyrelsen for at tale hans sag for ham.

marius-fb

»De har været meget triste og uforstående. De har sendt breve til Udlændingenævnet og forsøgt at tale med dem for at høre, om jeg i det mindste ikke kunne få lov at blive i Danmark indtil jeg havde fået en afgørelse,« fortæller han.

Og det har han så fået lov til nu.

Hans eneste ønske er nu bare én ting lige foreløbigt:

»At falde til ro igen oven på alt det her er. Der er, hvad min familie og jeg har mest brug for nu.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.