Måske har KLs linie i konflikten med lærerne været forkert, siger SFs næstformand Mette Touborg, der også sidder i KLs bestyrelse

Et af SFs medlemmer af bestyrelsen i Kommunernes Landsforening sår nu offentligt tvivl om, hvorvidt de kommunale arbejdsgivere har valgt den rigtige linje og strategi i striden om lærernes overenskomster, skriver Politiken.

Det er Mette Touborg (SF), der er partiets næstformand og en af tre SFere i KLs bestyrelse, som gav udtryk for tvivlen på Facebook.

Her skriver hun på partiets debatforum, Fri Debat, at hun har forståelse for de mange menige SF’ere og partiets byrådsmedlemmer, der på det seneste har ytret sig med skarp kritik af KL’s hårde forhandlingslinje over for lærerne.

»Jeg kan godt både høre og forstå, at I er frustrerede og utilfredse. Der er ingen tvivl om, at forløbet ikke tilfredsstiller alle - langtfra. Der er heller ingen tvivl om, at det, der kommunikeres, heller ikke indfrier alles ønsker - langtfra«, skriver Touborg.

Videre skriver næstformanden, at hun sammen med SFs to øvrige bestyrelsesmedlemmer og partiets medlem af KLs løn- og personaleudvalg er nødt til at reflektere grundigt over, hvordan »vi er nået hertil«.

Mette Touborg bakker dog fortsat op om KLs linje.

»Når jeg ikke vil undsige linjen, er det først og fremmest, fordi vi set fra min stol er meget langt forbi the point of no return,« skriver Touborg.

Hun sår samtidig tvivl om, hvorvidt det hele har været grebet forkert an.

»Men at bakke på et sent tidspunkt i KL-bestyrelsen det gør jeg ikke, medmindre linjen ændres betydeligt, og det mener jeg ikke, den er. Igen kan det være et forkert valg fra begyndelsen.«

Poul Overlund-Sørensen (SF), der også er medlem af landsledelsen, tvivler slet ikke på, at KL-linjen er rigtig.

»Der er forskel på Mette og mig, derved at jeg til daglig sidder med fingrene helt nede i detaljen på skoleområdet. Jeg har derfor et kendskab til, hvordan området fungerer og er skruet sammen. Det har Mette ikke, hun er sygeplejerske og borgmester til daglig. Det kan skabe en usikkerhed om, om det saglige grundlag er på plads. Det kan være svært at gennemskue, men jeg er rimelig tryg ved, at det saglige grundlag er på plads«, siger han til Politiken.