Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

John Hyldgaard fik sig forleden en gedigen overraskelse, da han var på bukkejagt med sin 31-årige søn, Mathias, i Hammer Bakker i Nordjylland. 

Midt i skovens dybe ro sad John og Mathias begge dybt fokuseret på at holde øje med, om en buk ville dukke frem fra skoven. Men skovens ro blev pludselig revet i stykker af lyden fra en bil, der kom kørende ind i det ellers afsides liggende område langt fra almindelig vej.

59-årige John Hyldgaard meddelte derfor sin søn over deres radio, at han ville gå ned ned fra sin skydestige for at finde ud af, hvad de ubudne gæster ville på hans jagtområde.

- Da jeg kommer op til et lille åbent skovstykke, kan jeg høre, at det er noget, der pusler, siger han.

Til sin store overraskelse møder jægeren med et tændt jagtkamera, der sidder på buen, en mand og en kvinde, der er midt i en pikant skovaffære.

- Så står man der og er lidt målløs. Så jeg spørger dem, om de hygger sig, og så spørger jeg dem, om de tror, det er godt for min jagt. Det er lidt et komisk spørgsmål, kan jeg godt se nu, griner John Hyldgaard.

- Jeg havde ikke lige planlagt, hvad jeg skulle sige, for jeg var total målløs. Men jeg bad dem om at finde et andet sted, og så forlod jeg stedet. Men jeg var helt færdig af grin, da jeg kom lidt væk derfra, siger buejægeren.

For at komme helt ind til John Hyldgaards jagtområde, skal man gennem en kornmark med halvanden meter højt korn. Ifølge den nordjyske jæger, må de ubudne gæster have forceret kornmarken i total blinde i deres bil for at komme frem til den lille lysning, som de havde udset sig til deres stævnemøde

- Jeg har selv en firehjulstrækker, og jeg synes, det er lidt bomlet at komme frem til vores jagtstykke. Så det er helt exceptionelt, at de gider køre derind i bil, siger jægeren.

For få uger siden var Danmarks Naturfredsningsforening ude at anbefale den danske natur som et oplagt sted for elskende par. Men det vil John Hyldgaard fraråde på det skarpeste på baggrund af sin egen erfaring med kærlighed i fri natur.

- Nu skyder jeg med bue, så jeg skyder ikke på så lange afstand. Men hvis jeg havde siddet med en riffel, havde det være et oplagt sted at skyde både i forhold til kuglefang og distance. Situationen kunne have været rigtig farlig, og det er da også derfor, vi har hængt et advarselsskilt op kun tyve meter fra, hvor de lå, men det hjalp åbenbart ikke, siger John Hyldgaard.

John og Mathias Hyldgaard har frem til den 15. juli til at skyde en sommerbuk, inden jagtsæsonen på råbuk er ovre.

Andre læser også