arkivfoto
arkivfoto Foto: LARS MØLLER

Ud af 100 akutpakke-ledige sagde 20 nej til et konkret jobtilbud. En af de ledige forklarede, at han gerne ville på ferie, før han tog et job.

De står til at miste retten til dagpenge i løbet af første halvår af 2013. Alligevel har 20 ud af 100 dagpengemodtagere valgt at takke nej til et konkret jobtilbud fra Jobcenter Vallensbæk/Ishøj.

Jobcenteret har som led i regeringens akutpakke holdt jobsamtaler med i alt 100 ledige i løbet af de seneste to uger, men hver femte af dagpengemodtagerne har altså valgt at afvise et konkret job, som jobcentret har tilbudt dem. Det skriver Nyhedsbrevet Agenda, som udgives af Dansk Arbejdsgiverforening.

Blandt de job, som dagpengemodtagerne har valgt at afvise, var primært ufaglærte job som for eksempel kantinemedarbejder eller lagerarbejder, men der var også tre job som faglært tømrer og kontorjob.

Dan Nielsen, jobcenterchef i Vallensbæk/Ishøj, forklarer til Agenda, at centret arbejder hårdt for at finde beskæftigelse til de ledige.

- Hvis nogle vælger et job fra, så må det være et udtryk for, at de kan klare sig selv. Vi kan påvise, at vi har gjort alt det, vi kunne, og har tilbudt dem konkrete job, som de er kvalificeret til, men som de altså ikke vil tage imod, siger han.

- Jobbene er nu blevet besat af andre ledige, som gerne ville have de pågældende stillinger. Jobbene er typisk ledige i meget kort tid, så det er ikke sådan, at de pågældende virksomheder mangler arbejdskraft over en længere periode, siger Dan Nielsen.

Blandt de 20 personer, som sagde nej, har der været mange forskellige begrundelser, forklarer centerchefen.

- Der var for eksempel en, der ville holde ferie, inden han tog et job. Men personen står altså til at miste dagpengene, hvis ikke han kommer i job.

Dan Nielsen peger på flere mulige årsager, når det ender med et nej fra de akutpakke-ledige.

- Nogle vil typisk lade dagpengeperioden køre helt ud, før de siger ja til et job, og nogle har formentlig tiltro til, at de selv finder job. Hvis de reelt ikke er interesseret, så kan der gå lang tid før de kommer i job, siger han.

Akutpakken blev indgået i slutningen af august. Den skal forsøge at hjælpe de tusindvis af ledige, der fra nytår står til at miste dagpengene som konsekvens af stramningerne på området.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR (virker desværre ikke på mobilsitet)

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.