Adoptionens pris er titlen på den tv-dok om to adopterede børn fra Afrika som TV2 sender prime mandag aften. Rystende optagelse af børnenes skæbne, ikke mindst det danske forældrepar, der bedriver psykisk terror overfor de stakkels børn. Her er det børnenes danske forældre Gert og Henriette.
Adoptionens pris er titlen på den tv-dok om to adopterede børn fra Afrika som TV2 sender prime mandag aften. Rystende optagelse af børnenes skæbne, ikke mindst det danske forældrepar, der bedriver psykisk terror overfor de stakkels børn. Her er det børnenes danske forældre Gert og Henriette. Foto: Bax Lindhardt
Der har været massiv læserstorm på bt.dk, efter TV2 mandag aften viste den gribende dokumentar 'Adoptionens pris'. Inkompetente, nitter og uegnede er bare nogle af de ord, læserne beskriver adoptivforældrene Henriette og gert med.

Det er især det faktum, at adoptivmoderen Henriette på et tidspunkt i frustration kalder datteren Masho på fire år en 'nitte' i telefonen over for kommunen, der vækker harme.

- Det er godt nok noget af det værste, jeg har set på længe. De skulle slet ikke have lov til at have børn. Man kalder ikke et barn en nitte. Det er dem selv, der er nitter. De er ikke egnet til børn. Håber man finder en løsning på pigen og hendes bror, skriver Søren Bertelsen.

Parret Henriette og Gert fra Holbæk kæmper i årevis for at adoptere  og ender med at adoptere pigen Masho på fire og lillebroderen Roba på to år fra Etiopien. Men familielykken udvikler sig til et mareridt, da pigen har svært ved at vænne sig til livet hos den nye familie i Danmark, og hun ender på børnehjem.

Hun ender på børnehjem - 1


De sidste par dage har kritikken haglet ned over adoptionsbureauet DanAdopt, det lokale børnehjem i Etiopien og de etiopiske myndigheder for håndteringen af sagen.

Men læserne mener, at det er forældrene og især adoptivmoderen, der er hovedproblemet.

- Det var indlysende, at moderen udgjorde familiens største problem. Følelseskold til det ekstreme og med en umoden holdning til børns tarv. Deprimerende, at der i DK stadig findes personer, som dybest set anser børn eller stedbørn som genstande, skriver Erik Berthelsen.

- Den nitte til mor, hun fik var så iskold. Tårerne triller, og mit hjerte bløder for hende (Masho red.). Havde hun fået kærlighed kram knus, havde det nok set anderledes ud, skriver Fie Pouelsen.

Adoptiv-moderen Stinne Sand så programmet med sin adoptivsøn og begge er dybt rystede.

- Så programmet med vor 10-årige adoptivsøn, og hans spørgsmål var 'hvorfor elsker de ikke hende, hun har jo ikke valgt at komme væk fra sin mor og er bare ked af det nede i maven'!!!!, skriver hun.

De fleste læsere er enige om, at forældreparret slet ikke burde være godkendt til at adoptere, og mange mener, at børnene vende hjem til sin biologiske mor i Etiopien.

- Stakkels pige. Send dem hjem til deres biologiske forældre. Den familie, som adopterede, burde aldrig have haft børn.

Socialminister Karen Hækkerup vil nu både undersøge, om Danmark fortsat skal adoptere fra Etiopien, og om adoptionsbureauet DanAdopt har handlet forkert i sagen.

Men der er ikke sat foranstaltninger i værk over for forældrene.

.
Deltag selv i debatten under denne artikel: 
MashoEller på BTs Facebookside
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.