»Min far var min helt, mit forbillede og min rollemodel. Men som med alle fædre er der også ting, hvor jeg tænker: Bare det ikke var gået sådan, bare det her ikke var sket,« siger Sebastian Klein til magasinet Psykologi om sin berømte far, skuespiller, tv-mand og forfatter, Jesper Klein.

I en ny erindringsbog hiver den 44-årige børnetv-vært Sebastian familien Kleins skeletter ud af skabet, og fortæller familiens dybeste hemmeligheder.
En af de ting han ønsker aldrig var sket, er at faderen blev alkoholiker, siger Sebastian i et interview til Psykologi, hvor han fortæller, at det var en af familiens hemmeligheder, og at han selv blev en del af alkoholismen, fordi han følte, at han blev nødt til at beskyttte sin far:

»Min mor havde det slemt med det, og ville gerne have, at han holdt op, men hun vidste også, at han elskede at drikke, så hun syntes, at han skulle have lov til det ind i mellem. Men det er ikke alle, der kan det. Min far stoppede først med at drikke, da han fik at vide af lægen, at han ville dø, hvis han ikke gjorde det. Inden da havde han hele tiden sagt: ’Jeg kan sagtens stoppe med at drikke, jeg har bare ikke lyst,’« siger Sebastian Klein til Psykologi, og tilføjer, at han blev viklet ind i forældrenes konflikter og at hans mor satte ham til at holde øje med faderens drikkeri:

»Hvis hun ikke var hjemme, skulle jeg være der. Og hvis der er noget, man ikke gider som søn, så er det at være sin fars fangevogter. Jeg havde det SÅ dårligt med det, og det havde han også. Det var ham, der var patriarken, min læremester, og jeg hadede det. Rollefordelingen var helt forkert.«»I det hele taget brød jeg mig ikke om at blive involveret i de dele af mine forældres liv, som ikke var lykkelige. Jeg ville gerne komme hjem til min far og mor og finde dem smilende og lykkelige og nikkende, så de kunne høre om, hvad jeg rendte og lavede, siger Klein til Psykologi, der har talt med DRs tv-vært i forbindelse med erindringsbogen 'Fra min fars skygge' (Politikens Forlag), der udkommer i næste uge.

Her afslører han også, at faderen forsøgte at tage sit eget liv i 1999, og at de negative oplevelser i barndomshjemmet sandsynligvis er skyld i, at Klein fik et sammenbrud for to år siden, og måtte i behandling på et psykiatrisk hospital.

Sebastian Kleins mor, skuespiller, Lykke Nielsen, døde af kræft i 2006, mens faderen, Jesper, døde af samme sygdom i 2011.

Til Psykologi siger Klein, at han altid er blevet spurgt til, hvordan det er at være Jesper Kleins søn.

»Min far og mor er døde, og alle de minder, der var vores, de er kun mine nu. Så jeg tænkte: ’Okay. Nu svarer jeg på, hvordan det har været at være Jesper Kleins søn!’«