I et interview med magasinet Psykologi afslører børnenes populære tv-vært Sebastian Klein, at livet med hans forældre langt fra var en dans på roser.

Den 44-årige tv-værts forældre var to berømte personligheder, der i dag begge er døde. Den succesrige skuespiller, forfatter og tv-mand Jesper Klein, som mange vil kende fra TV2s julekalendere, og moderen skuespillerinden, Lykke Nielsen, der blandt andet var kendt fra en række roller i DRs TV-teateret.For første gang fortæller Sebastian Klein om livet med sine forældre, der var præget af faderens alkoholmisbrug, og deraf følgende konflikter mellem forældrene. Samt et mislykket selvmordsforsøg fra Jesper Klein.

Bogen har titlen 'Fra min faders skygge' (Politikens Forlag) og Psykologi har inden udgivelsen talt med Sebastian Klein om bogen, og har fredag deres interview på Facebook-side.

Sebastian Klein fotograferet derhjemme i forbindelse med udgivelsen af bogen om sin far, Jesper Klein.
Sebastian Klein fotograferet derhjemme i forbindelse med udgivelsen af bogen om sin far, Jesper Klein. Foto: Malene Anthony Nielsen
Vis mere


Her rasler skeletterne ud af skabet, og Sebastian Klein fortæller om nogle af familiens dybeste hemmeligheder, der har præget hans liv som enebarn med hans berømte far og mor i deres hus på Amager i København.

En af de mest chokerende beretninger handler om den efterårsdag i 1999, hvor faderen, Jesper Klein, forsøgte at tage sit eget liv.
Sebastian er flyttet hjemmefra, og sidder i sin nye lejlighed med sin nye kæreste og et par venner, da telefonen ringer.
I røret er hans mor, Lykke Nielsen, der har fundet faderen liggende livløs i barndomshjemmet:

»Far dør! Far dør!, råber hun i telefonen.

Sebastian Klein tager lynhurtigt en taxa, og undervejs tænker han, at faderen må have fået en hjerneblødning, men det var ulykkeligvis et selvmordsforsøg:

»Jeg tror ikke, at min far syntes, at det var særligt fedt at være ham i den periode, så han prøvede at tage sit liv«, siger Sebastian Klein til Psykologi, og fortsætter:

«Det var spontant, der stod nogle af min mors sovepiller, så han tænkte: ’Dem tager jeg, og så kan det hele også bare være det samme!’ Jeg er ikke sikker på, om han var fuld lige dér. Jeg havde altid meget svært ved at se, når han var fuld, for han var enormt god til at skjule det,« fortæller Sebastian Klein, der her mange år senere har valgt at lægge sin historie frem, selvom han siger, at han var glad for, at den ulykkelige historie ikke kom frem dengang:

»Historien kom heldigvis aldrig ud, og det var godt, for som familie stod vi et rigtigt, rigtigt skidt sted. Et selvmordsforsøg er en frygtelig ting at komme ud for, og for mig blev det – igen – meget egoistisk, fordi jeg tænkte: ’Hvad fanden bilder du dig ind ikke at have interesse for, hvordan det kommer til at gå mig? Ved du ikke, hvad det vil gøre ved mig at miste dig? Når du nu selv har placeret mig i denne her verden, så har du kraftedeme også en pligt til at følge mig så lang vej som overhovedet muligt!,« siger Sebastian Klein til Psykologi i forbindelse med den kommende selvbiografi 'Fra min faders skygge'.