Solen har skinnet over det meste af Danmark i dag - også i København, hvor der var har været relativt tørt på denne sene maj-dag.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Men for enkelte var der risiko for at blive ramt af en våd og ganske ubehagelig overraskelse ved en af hovedstadens seværdigheder, Rundetaarn.

Fredag eftermiddag stod provo-kunstneren Uwe Max Jensen nemlig bag et stunt, som han selv betegner som “vandkunst”.

Læs også:

Politiet stopper kunsthappening i Viborg

Kunstneren tog turen til toppen af Rundetaarn, hvor han foran måbende turister kravlede over et sikkerhedshegn og stillede sig til rette ved det yderste hegn.

Her bundede han en dåseøl, inden han lynede ned for bukserne, fandt sine private dele frem - og tissede ned på den befolkede Købmagergade, hvor turister såvel som herboende færdedes.

»Jeg vil give københavnerne en ny vandkunst, hvor jeg bruger Rundetaarn som sokkel,« sagde Uwe Max Jensen til Local Eyes på spørgsmålet om, hvad der var årsag til den noget anderledes opførsel.

Uwe Max Jensen har før gjort sig bemærket, primært med sin egen urin. Han blev landskendt i 2005, da han tissede i Olafur Eliassons vandskulptur Waterfalls på kunstmuseet ARoS i Aarhus. Han har også stået bag en række nøgen-happenings.