Produktionsselskabet Larm Film anklager DRs nyhedschef for at tale usandt.

Det sker i en pressemeddelelse og medfølgende video, hvor man ifølge produktionsselskabet kan se den udsendte journalist fra DR Nyheder stå ved siden af med en mikrofon, mens produktionsselskabet instruerer de demonstranter, som har medbragt i en bus.

- Dette er dokumenteret i vores råmateriale. Hans mikrofon er oven i købet i billedet. Han var altså til stede på parkeringspladsen sammen med de andre reportere - ikke kun inde i retten, som Haagerup har fremført i dag, skriver direktøren for Larm Film, Søren Steen Jespersen i en pressemeddelelse.

I interview til Ritzau i dag fortæller DRs nyhedschef Ulrik Haagerup ellers, at ingen DR ansatte var til stede ved den omstridte demonstration, som et Tv-selskab havde arrangeret ved retten i Hjørring torsdag. Og som DRs TV Avisen bragte indslag om og refererede til som den ægte vare..

- Det var en freelancefotograf for TV2, der filmede, at demonstranterne blev instrueret af produktionsselskabet. Det skete på en parkeringsplads, hvor vi ikke var til stede. Så vi havde ikke en jordisk chance for at vide, at det ikke var virkelighed, siger Ulrik Haagerup til Ritzau i følge politiken.dk.

Det passer ifølge produktionsselskabet ikke.Ifølge produktionsselskabet var de fredag til stede på et møde på DR med nyhedschef Ulrik Haagerup. Den omtalte DR-journalist deltog på mødet via telefon og erkendte i følge produktionsselskabet, at han vidste at demonstrationen var iscenesat

I pressemeddelelsen skriver produktionsselskabet:

- Vi på Larm Film lever af vores troværdighed og kan ikke længere tolerere Haagerups hetz mod os, og derfor udsender vi nu dette klip, der både dokumenterer, at TV Avisens medarbejder vidste, at det var borgere vi havde taget med og at han var på parkeringspladsen. Ingen der har været til stede den dag, har været i tvivl om hvad der foregik, skriver direktør Søren Steen Jespersen.

- Sagen handler slet ikke om, at vi forsøger at iscenesætte en virkelighed - det er Ulrik Haagerup, der forsøger at få det til at se ud som om, at vi iscenesætter noget. De medvirkende fra Fjerritslev som deltog på dagen, er rasende over at blive hængt ud som værende 'hyret til demonstrationen'.

I en kommentar til b.dk fastholder nyhedsdirektør Ulrik Haagerup sin opfattelse af sagen.

- Det afgørende er, at vores udsendte fotograf og journalist ikke opfatter at borgerne er instrueret af produktionsselskabet som led i et mediestunt, siger han