Henrik Qvortrup, tidligere chefredaktør på Se og Hør, afviser at have kendskab til overvågning af statsministeren og andre toppolitikere. Forfatter beskylder Qvortrup for at have »orkestreret« overvågningen af politikerne.

Henrik Qvortrup afviser ethvert kendskab til overvågning af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og andre toppolitikere. Dermed afviser han beskyldningerne fra Ken B. Rasmussen, tidligere journalist på Se og Hør og forfatter til bogen »Livet, det forbandede«.

Ken B. Rasmussen hævder ifølge DR Nyheder, at Se og Hør overvågede en række toppolitikere, og at Henrik Qvortrup spillede en hovedrolle i den forbindelse.

»Vi overvågede især i Henrik Qvortrups (chefredaktør 2002-2008, red.) tid politikere, fordi han var så interesseret i politikere. Det var ham, der orkestrerede det. Vi overvågede Helle Thornings transaktioner, fordi vi drømte om et billede af hende topløs,« siger Ken B. Rasmussen til DR Nyheder.

Henrik Qvortrup afviser gennem sin advokat, Anders K. Németh, beskyldningerne:

»Jeg kan på vegne af min klient Henrik Qvortrup oplyse, at han helt grundlæggende fortsat finder det mest korrekt at medvirke til en afdækning af den såkaldte Se og Hør-sag via afhøring hos politiet. Dog kan det i relation til de senest fremkomne påstande fra Ken B. Rasmussen oplyses, at Qvortrup intet kender til en systematiseret overvågning eller enkeltepisoder med overvågning af toppolitikere, herunder Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, samt at påstanden om, at han skulle have taget initiativ til en overvågning af Helle Thorning-Schmidt med henblik på at offentliggøre kompromitterende billeder, således er helt og aldeles usand,« skriver Anders K. Németh i en kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Ken B. Rasmussen fortæller til DR Nyheder, hvordan den hemmelige kilde hos IT-firmaet IBM fodrede Se og Hør med dybt fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen (V) og andre toppolitikere. Drømmen var at kunne bringe et billede af en topløs Helle Thorning-Schmidt:

»Planen var, at vi ville udkomme med det billede af hende på forsiden, når hun var blevet statsminister. Vi vidste, at hun havde et sommerhus, og derfor var det vigtigt at finde ud af, om hun var der, så vi kunne ligge på lur med paparazzifotografer,« siger Ken B. Rasmussen.

Anders K. Németh begrunder, hvorfor han og Henrik Qvortrup ikke ønsker at sige yderligere i sagen:

»Henset til den iværksatte efterforskning vil Henrik Qvortrup og jeg dog i videst muligt omfang forsøge at undgå at tage til genmæle i forbindelse med diverse mediers forholdsvis ukritiske videreformidling af fejlagtige og helt uunderbyggede påstande, idet en afdækning af sagens faktum bør ske i samarbejde med Københavns Vestegns Politi. Dette er, som efterhånden også tilkendegivet talrige gange, årsagen til, at hverken han eller jeg mere generelt i medierne vil redegøre for, hvorfor det er vores opfattelse, at Henrik Qvortrups kendskab til den påståede anvendelse af kreditkortoplysninger fra sommeren 2008 og frem til hans ophør som chefredaktør ultimo 2008 har været uhyre begrænset.«

BNB