Foto: Scanpix

Vi ser dem i medierne leve i sus og dus på den røde løber til filmpremiere og i store huse nord for København.

Men røde tal på bundlinjen hos flere kendte danskere afslører, at de fleste betaler nul kroner i selskabskat.

Asger Aaamund er kendt som erhvervsmand, medlem af flere bestyrelser, debattør og åben støtte for partiet Liberal Alliance. Men hans økonomi ser sort ud. Hans selskab A J Aamund A/S havde i 2011 et underskud på 20,6 millioner, og da firmaet kun skal betale selskabsskat af deres overskud, slipper Aaamund med nul kroner i skat.

Linse Kessler er mest kendt som reality-stjerne i programmer som ’Familien fra bryggen’ og ’Gustav og Linse på udebane’, men hendes firma Narine Holding Aps, hvor hendes stripklub Copenhagen Redlight hører under,  har haft 10.000 kr. i underskud, så selskabet slipper med nul kroner i skat.

Peter Asschenfeldt er forlægger og ejer af en stribe af selskaber, men han har heller ikke haft et særlig godt regnskabsår og endte i et minus på mere end 4,5 millioner, så han slipper også med nul kroner i selskabsskat.

Remee er rapper, musikproducer og ejer af kendis-natklubben Zen. Hans firmaer har flere gange været i søgelyset for skrantende økonomi, og hans selskab Rambams Holding havde i 2011 et minus på 209.699 kr. Derfor endte han heller ikke med at betale noget i selskabsskat.

Christian Stadil er ejer af firmaet for sportstøj Hummel og er kendt i medierne som buddist. Han er det eneste firma på denne liste, som gav overskud. Hans moderselskab Thornico A/S havde et overskud på 59.048.509 kr. og betalte 13.384.664 kr. i selskabsskat.

Jesper Nielsen også bedre kendt som Kasi-Jesper er tidligere hovedsponsor i Brøndby og ejer af AG København og har trods påstande om millioner på kontoen haft et underskud i firmaet Dojajean Holding på 84 millioner kroner i 2011. Derfor betaler han heller ikke en krone i selskabsskat.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.