Peter Halvorsen

Ejendomsspekulant. Skylder ifølge DR Nyheder ca. 7 mia. kr. i flere end 30 danske banker. Han er ikke personligt konkurs endnu, men har siden 2009 forhandlet om sin enorme gæld med samtlige banker, hvoraf mange er truede af økonomiske vanskeligheder og flere allerede er krakket bl.a. Max Bank. Alene i hovedselskaberne Essex A/S og Essex Invest A/S er den negative egenkapital på henholdsvis 924 mio. kr. og 980 mio kr. Det meget store antal underselskaber skylder også hver især penge mange steder.

Foto: Uffe Weng
Vis mere

Carsten Leveau

Ejendomsspekulant. Drev selskabet Centerplan, som ville bygge adskillige større ejendomsprojekter – herunder Scala i København, der skulle være et stort højhus. Gik konkurs, da Roskilde Bank krævede 800 mio. kr. tilbage, som han havde lånt. Centerplan besad ejendomme til en værdi af 10-12 mia. kr., som indgår i konkursboet.

Kenneth Schwartz Thomsen

Ejendomsspekulant. Gik konkurs i 2008 med en gæld til Roskilde Bank på 900 mio. kr. efter fejlslagne investeringer. Har desuden fået et blakket ry, efter at han i et tv-program blev anklaget for at snyde sine lejere. Er også sigtet for skatteunddragelse af særlig grov karakter samt fup med luksusbiler. Sagen verserer endnu.

Kay Wilhelmsen

Boligspekulant. Skyldte ifølge dagbladet Børsen helt op til en mia. kr. i Roskilde Bank, da den krakkede. Han er tidligere gået konkurs to gange – henholdsvis i 1982 og 1992. Ifølge Børsen har han haft en vis succes med sine ejendomsinvesteringer, men i de senere år er flere projekter slået fejl. I et enkelt byggeprojekt i Brøndby, som er droppet, er der forsvundet 158 mio. kr. Han er dog ikke personlig konkurs.

Michael Kaa Andersen

Ejendomsspekulant. Har drevet bl.a. virksomheden Proark, som på tre år har tabt knap én mia. kr. Ifølge dagbladet Børsen har Michael Kaa Andersen også en samlet gæld på fire mia. kr. fordelt på ca. 20 pengeinstitutter. Han har bl.a. store lån i FIH Erhvervsbank, som er et af Danmarks mest pressede pengeinstiutter.

Ole Vagner

Ejendomsspekulant. Gik konkurs i april med det svensk registrerede selskab Kefren Properties. Selskabet havde lån for mere end fem mia. kr. i adskillige pengeinstitutter, som mener, at lånene er misligholdt og derfor kræver dem indfriet.

Steen Gude

Ejendomspekulant. Handlede også med møbler og både. Drev selskabet Stones Invest, som gik konkurs i 2008. Roskilde Bank havde ifølge DR Nyheder 600 mio. kr. til gode i selskabet. Efter konkursboet i Stones Invest var gjort op, manglede der yderligere 271 mio. kr. Steen Gude er sigtet for skattefusk, og han er nu flyttet til Schweiz.

Foto: Claus Bj
Vis mere

Hans-Henrik Palm

Tidligere bokser og ejer af Fitness.dk. I dag personlig konkurs. Firmaet Hans Henrik Palm Holding har negativ egenkapital på 275 mio. kr. Havde kæmpegæld i Amagerbanken, Forstædernes Bank og Roskilde Bank. Skyldte 400 mio. kr. i sidstnævnte og havde fortsat kredit. Havde samlet gæld på 450 mio. kr., da hele konkursen var gjort op.

Carsten Berger

Ejendomsspekulant. Var god for knap en mia. kr. I dag personlig konkurs. Desuden gik hans konkurs hårdt udover Nykredit og Forstædernes Bank. Rudersdal A/S, der er Bergers hovedfirma, havde en negativ egenkapital på 232 mio. kr., da det krakkede.

Henrik Ørbekker

Ejendomsspekulant. Skylder ifølge Business.dk sammen med sin kone, Tine Kyster Ørbekker, i alt 273 mio. kr. væk – heraf 216 mio. kr. udlånt af den krakkede Amagerbanken. Gælden står i Ejendomsselskabet Øresundshøj A/S, der også varetager parrets privatøkonomi.

Olav Damkiær-Classen

Advokat og spekulant. Negativ egenkapital i hovedfirma Figaro Aktieinvest på 194 mio. kr. Investerede store summer i Mols-Linien sammen med Hans-Henrik Palm og Carsten Berger, samt det forfejlede Østerfælled-byggeri, hvor Amagerbanken tabte store summer.

Jørgen Olsen

Stor dansk byggematador, som også kendes som ’Flexplan-Olsen’. Flexplan var et firma, som han gik fallit med i 80erne. Blev begæret personlig konkurs i 2008, hvor det kom frem, at han med firmaet havde en låneramme i Roskilde Bank på 770 mio. kr. Det afviste han dog selv.

Jens Schaumann

Ejendomsspekulant. Meddelte i februar, at han måtte udrede 160 mio. kr. i firmaet Schaumann Properties. Er ikke konkurs, men har ifølge B.T.s oplysninger store udeståender i adskillige pengeinstitutter i forbindelse med ejendomsspekulation. Sidst i august meddelte koncernen, at der var negativ egenkapital i virksomheden på 603 mio. kr., men at koncernen forventede en aftale med kreditorer og håbede at finde nye investorer.

Foto: Rune Evensen
Vis mere

Heine Delbing

Ejendomsspekulant og mægler. Har ifølge Jyllands-Posten ejendomme for ni mia. kr. og gæld på ca. otte mia. kr. Der er pæn egenkapital i firmaerne Heine Delbing Holding A/S og Cocktail Ejendomme A/S på ca. 400 mio og 225 mio. Til gengæld er der gæld i Cocktail Ejendomme på ca. 2. mia kr. Delbing er ikke konkurs, men trues ifølge Jyllands-Posten af konkurs.

Rene Müller

Kendt som ‘pantebrevskongen’, fordi han belånte pantebreve i en sådan grad, at de måtte finansieres i ti forskellige banker. René Müller har været med til at handle ejendomme til stærkt opskruede priser og er i dag konkursramt. Skylder ifølge Jyllands-Posten ca. 620 mio. kr. i 11 banker. Det er sandsynligvis ikke det fulde beløb.

Martin Klütz

Ejendomsspekulant. Gik konkurs med selskabet Sandgården i 2008. Kurator Boris Frederiksen vurderer, at konkursen, som stadig gøres op, kommer til at koste kreditorerne mellem halvanden og to mia. kr. Klütz havde store lån i Løkken Sparekasse, EBH Bank, Fionia Bank og Forstædernes Bank, hvoraf de tre førstnævnte er krakket og Forstædernes Bank er overtaget af Nykredit. Ifølge dagbladet Børsen var Martin Klütz med i et netværk, der forhandlede ejendomme internt til opskruede priser, hvor den reelle værdi af ejendommene var langt lavere.

Jørn Tækker

Driver ejendomsimperiet Tækker Group. Har en stor mængde ejendomme i både Danmark og Tyskland. Flere af de danske selskaber gik i betalingsstandsning i 2009, men Tækker afviste dengang, at det fik større betydning, da der også var omfattende forretninger i Tyskland, og at andre foretagender var sunde. Han har ifølge B.T.s oplysninger kæmpestore lån i mange pengeinstitutter.

Christian Corell

Ejendomsspekulant. Roskilde Bank fik erklæret ham personlig konkurs, da banken selv krakkede, og han blev opkrævet 280 mio. kr. Han påstår stadig, at konkursen er en skandale, og at han har aktiver for 600 mio. kr. Ifølge B.T.s oplysninger er han genganger som kæmpe låntager i adskillige pengeinstitutter.