46 firmaer og organisationer har skrevet til Sundhedsstyrelsen for at få deres ansatte forrest i køen til influenzavaccine.

Frygten for Influenza A har ramt en lang række virksomheder så hårdt, at de nu åbenlyst tigger om vaccine til deres ansatte.

B.T. har fået aktindsigt i breve fra 46 danske virksomheder og organisationer, der beder Sundhedsstyrelsen om at få over 30.000 ansatte forrest i køen til influenza A-vaccine.

- Vi har modtaget en række henvendelser fra firmaer, organisationer, ja selv private, der gerne vil høre, om de kan komme i betragtning til vaccinen. Alle skal da være mere end velkomne til at skrive til os. Men i sidste ende er det de ansvarlige i udvalget, der bestemmer, hvem der skal have vaccinen – for vi har altså ikke et uendeligt antal, siger Jesper Fisker, direktør i Sundhedsstyrelsen til B.T.

400.000 kan få

Et udvalg under Sundhedsstyrelsen vil i denne måned afgøre, hvilke 400.000 danskere, der er så vigtige for samfundet, at de skal vaccineres mod influenza A, når vaccinen kommer til Danmark i oktober. I går var 543 danskere smittet med influenzaen, hvor man netop nu undersøger, om Danmark har fået sit første dødsoffer.

Tiggerbrevene kommer fra de forskelligste brancher lige fra danske hoteller til et århusiansk teater, fortæller direktør i Sundhedsstyrelsen Jesper Fisker.

Blandt de virksomheder, der beder om vaccine til de ansatte, er Arriva Tog, SAS, politiet, de danske apotekter, Københavns Lufthavn og de danske vandværker.

- Vandsektoren kan jo bryde fuldstændig sammen, hvis vi fik mange syge. Uden os vil hygiejnen i samfundet ikke fungere, siger direktør Carl-Emil Larsen, direktør i Danva, der står for 4.000 ansatte på vandværker.

I bunken af firmaer, der ønsker influenza-vaccinen, er også et teglfirma, tre it-firmaer, en øjenklinik og et århusiansk teater.

- Det er meget simpelt. Hvis bare én blev syg, så måtte vi aflyse vores turne, siger skuespiller Ghazal Bazrafkan fra teateret Opgang 2.

Oven i de 46 danske virksomheder har en række private også spurgt, om de kunne komme forrest til vaccinen.

En har blandt andet skrevet det følgende lige efter, at Morten Messerchmidt søgte om om vaccine til sig selv og sin kæreste Dot.

- Kære Sundhedsstyrelse. Jeg er en meget vigtig person i mit eget liv, og jeg har så lidt forståelse for andre og er så selvcentreret, at mine bevov går forud for alle andre... Kan I kontakte mig, så snart den første ladning vaccine kommer, skriver Christian Andersen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.