Politikere er endnu engang helt i bund på listen over, hvilke faggrupper danskerne finder mest troværdige.

Det viser en undersøgelse Epinion har foretaget for Radius Kommunikation.

Undersøgelsen rangerer 25 faggrupper efter, hvor stor troværdighed de har blandt danskerne. Og ifølge Nicolaj Taudorf Andersen, seniorpartner og bestyrelsesformand hos Radius Kommunikation, er der en særlig årsag til, at politikerne igen skraber bunden.

»Vi finder igen i år politikerne i bunden af troværdighedslisten. Det skyldes primært, at danskerne er meget lidt imponerede over det arbejde, politikerne udfører. Derudover kan vi se, at evnen til dels at kunne kommunikere i øjenhøjde med danskerne samt kunne indrømme, når man har begået fejl, også har stor indflydelse på politikernes troværdighed,« siger Nicolaj Taudorf Andersen i en pressemeddelelse.

Lige over politikerne er bilforhandlere, mens journalister og ejendomsmæglere heller ikke er faggrupper, der høster mange point i troværdighedsmålingen.

I den helt modsatte ende på førstepladsen finder vi jordemødre, der for første gang, siden Radius Kommunikation startede med at lave troværdighedsmålinger i 2000, er en del af undersøgelsen. Ifølge Nicolaj Taudorf Andersen er faggrupper i omsorgsfag generelt placeret højt i troværdighedsmålingen, fordi de fleste af os stifter bekendtskab med disse mennesker i det daglige.

»At de ligger så højt hænger dog også sammen med, at det er en gruppe de fleste har helt tæt inde på livet, hvor deres kompetence i en for os særlig sårbar tid er afgørende, og hvor vi i øvrigt oplever en høj indsigt og kvalitet i udførelsen af arbejdet. Desuden mener danskerne, at de er ekstremt vigtige for det danske samfund og samtidig lykkes jordemødrene med at kommunikere i et sprog, som danskerne forstår,« siger Nicolaj Taudorf Andersen.

De forskellige faggrupper har modtaget point fra et til fem, hvor fem er udtryk for meget høj troværdighed, mens et er udtryk for meget lav troværdighed. Herunder kan du se den fulde liste.