Mandag morgen og formiddag er der mere sne på vej til jyderne. Især Østjylland og Aarhus og Trekants-området.
Mandag morgen og formiddag er der mere sne på vej til jyderne. Især Østjylland og Aarhus og Trekants-området. Foto: TV2 Vejrcenter
Mandag er der mere sne på vej til jyderne, og allerede i nat faldt der store mængder over Hovedlandet. I løbet af formiddagen er det især Østjylland, der bliver hvidt.

Mandag morgen stod mange jyder op til store snemængder og deraf følgende trafikale udfordringer.

Kraftige snebyger trak nemlig hele morgenen ind over Jylland, og det bliver ved. I løbet af formiddagen rammer bygerne især den østlige del af Jylland.

- Der har været ret kraftige snebyger i løbet af natten, og flere steder ligger der op til 20 centimeter sne, det siger meteorolog fra TV2 Vejrcenter, Jens Ringgård Christiansen, til bt.dk og tilføjer, at sneen ligger i et ret uensartet bælte over Jylland. 

- Nogle steder har de fået to centimeter, andre steder 20, siger han.

HVORDAN SER DER UD HOS JER? SEND DIT VINTERBILLEDE TIL 1929@BT.DK

TV2 Vejrcenter har bedt seerne måle dybden på sneen uden for deres egen hoveddør, og indberetningerne viser, at der er stor forskel på, hvor meget sne, der er faldet. For eksempel er den aller sydligste del af landet stadig grøn. Der er nemlig slet ingen sne i Aabenraa, Als, det sydfynske øhav og på Lolland-Falster.

Mandag morgen sner det kraftigt i Trekantsområdet, og mandag aften og nat går det løs igen.

- Det sner resten af dagen i dag, og dagen i morgen begynder også med kraftigt snefald. Til forskel fra i dag får Københavnsområdet også meget sne i morgen, siger Jens Ringgaard.

Og det er ikke bare sne, vi skal bøvle med.

Natten til mandag blev også denne vinters hidtil koldeste. Der blev målt helt ned til minus 12 minusgrader.

I Billund var der minus 11,6 grader, men kulderekorden blev slået i Roskilde, hvor der blev målt hele minus 12,4 grader.

Og som om det ikke var nok: På onsdag bliver det endnu koldere, og der er lagt op til endnu en nat med to-cifrede temperaturer om natten.

HVORDAN SER DER UD HOS JER? SEND DIT VINTERBILLEDE TIL 1929@BT.DK
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.