Først i går blev der ved et familieråd taget stilling til, hvor Mærsk skal begraves.

Der har været usikkerhed og forvirring til det sidste om, hvor Mærsk Mc-Kinney Møller skal ligge begravet på familiens gravsted på Hellerup Kirkegård.

Den beslutning blev nemlig først taget i går formiddag, erfarer BT.

Mærsk gravsted1


Tre dage efter den legendariske skibsreders død, holdt Mærsk-familien i al hast et krisemøde i Holmens Kirke. Her blev det besluttet, at Hr. Møller skal begraves ved siden af hustruen Emma, hvor hans bror, Hans Mc-Kinney Møller, hidtil har ligget begravet.

Derfor skal stenhuggere fjerne både Mærsks fars og brors gravsten for at gøre plads til Hr. Møllers endelige hvilested. Det bliver gravet her til formiddag og placeres på det sted, hvor Hans Mc-Kinney Møller hidtil har ligget.

- Oprindeligt skulle vi bare fjerne noget af stenrammen, som kører rundt om familiegraven, så Hr. Møller kunne blive begravet til højre for sin far og bror. Men så fik jeg et opkald onsdag aften, hvor jeg fik at vide, at det godt kunne være, at jeg også skulle rykke rundt på nogle af gravstenene, siger stenhuggermester Jan Guldbrandsen fra Herlev Stenhuggeri til BT.

Læs i BTs e-avis

* Gravere beskyttet at sikkerhedsfolk
* Orlogspræst skal begrave Mærsk