Lyt til artiklen

Et par på Nørrebro i København er et dugfriskt eksempel på veludviklet nabohensyn.

Se bare billedet på denne artikel af det opslag, som de vordende forældre Gry og Yann har forfattet og placeret i opgangen, hvor de bor.

Normalt rummer sådanne opslag en advarsel om høj musik og anden larm i forbindelse med fester i lejlighedskomplekset, men dette opslag advarer om en anden slags larm:

Gry Søbye skal nemlig føde, og - som hun selv skriver – så kan det afstedkomme en larm, som hun gerne vil ’advare’ sine naboer imod. På opslaget står der:

- Vi har besluttet os for at føde hjemme. Derfor kan der i de kommende uger (termin er d. 14. december) komme et urskrig eller to inde fra vores lejlighed. Det er altså ikke noget at bekymre sig om, skriver Gry.

LÆS OGSÅ

Opmærksomheden omkring opslaget overrasker Gry Søbye, da BT taler med hende om tilblivelsen af opslaget:

- Det har jeg overhovedet ikke tænkt over, at det kunne gøre, siger Gry Søbye og fortæller, at der ligger et godt råd bag, at hun skrev det:

- Det har vi faktisk fået at vide til fødselsforberedelse, at det ville være en god idé at gøre. Jeg tror, at det er en helt standard måde at gøre det på. Man vil jo nødigt have, at nogen skal stå og banke på døren, når de hører et skrig, fortæller hun.