De fleste har stået i en situation, hvor man akut har brug for at tjekke noget på nettet, men ikke kan finde dækning på sin smartphone. Men nu viser det sig, at danskerne ikke har nogen grund til at klage over dårlig dækning.

Faktisk er danskerne rigtig godt stillet i forhold til resten af verden.

En ny rapport fra OECD, Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, viser ifølge avisen The Korea Herald, at Danmark med en dækningsgrad på 81,5 procent har den femtebedste internetdækning i verden. Rapporten omfatter det trådløse bredbånd (WiBro) og Wireless Fidelity (WiFi).

På førstepladsen ligger Sydkorea, hvis trådløse internetforbindelse for første gang blandt OECDs medlemslande har overgået 100 procent. Sydkoreas dækningsgrad er steget fra 89,8 procent sidste år til 100,6 procent i år.

På andenpladsen ligger Sverige med 98 procent, efterfulgt af Finland med 87,8 procent, Japan med 82,4 procent, Danmark med 81,5 procent, Norge med 77,9 procent og USA med 76,1 procent.

Sydkoreas høje dækningsgrad skyldes ifølge markedsobservatører den kraftige udbredelse af smartphones, som tilbyder trådløst internet.