Prins Joachim er Danmarks royale boligkonge. Han har nemlig sat sin og Maries luksusvilla i Sydfrankrig til salg for 16,4 mio kroner. Samtidig er villaen på Emiliekildevej steget millioner på bare to år

Selv om prins Joachim er uddannet landmand, så har han i den grad næse for at gøre en god bolighandel. Ifølge ugebladet Se og Hør har prinsen nemlig sat sin millionvilla i Sydfrankrig til salg for 2,2 mio. euro eller 16,6 mio. kroner.

»Jeg kan bekræfte, at prins Joachim og prinsesse Marie har sat deres ejendom i Sydfrankrig til salg,« oplyser kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til BT.

Drømmen om et afsides hus i Sydfrankrig langt fra nyfigne blikke opstod, mens Joachim stadig var gift med grevinde Alexandra. Dengang holdt de ofte sommerferie sammen med Alexandras veninde tørklædedesigneren Charlotte Sparre og hendes mand i deres sydfranske sommerhus, og det tidligere ægtepar købte derfor en byggegrund i den lille pittoreske bjerglandsby Mont-auroux, ca. 60 km fra Nice.

Og det kan vise sig at have været en rigtig god forretning, mener Michael Nielsen, der sammen med sin hustru driver liebhaverejendomsmæglerfirmaet Helle Skovby. Parret sælger primært boliger nord for København, men har også solgt flere boliger i Montauroux og omegn.

»Priserne på en byggegrund er i hvert fald fordoblet siden da - og nok også mere,« fortæller han til BT.

Da prins Joachim købte villaen på Emiliekildevej i Klampenborg, var det årets dyreste bolighandel. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Da prins Joachim købte villaen på Emiliekildevej i Klampenborg, var det årets dyreste bolighandel. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Hvis det lykkes for Joachim og Marie at få solgt villaen i Montauroux i Provence til udbudsprisen, kan de efter alt at dømme se frem til en klækkelig fortjeneste.

Han beskriver Montauroux som en ’hyggelig middelalderby, hvor man føler, tiden er stået stille’.

»Det er for folk, der ønsker fred og ro – for eksempel kendisser, der gerne vil gå i fred. Jeg ved, at der er flere kendte sportsfolk, der har hus der,« tilføjer han.

Joachim og Alexandra nåede aldrig at få realiseret deres drømme om en diskret sommerresidens, inden deres ægteskab kuldsejlede i 2004. Siden fortsatte Joachim alene og hyrede en fransk entreprenør til at bygge ham en sommerresidens.

Entreprenøren konkurs

Men i 2009, året efter brylluppet med franskfødte Marie og midt i finanskrisen, skrev Se og Hør, at entreprenøren var gået konkurs. Grunden lå derfor øde hen blot med fundamentet til et hus og en pool.

Siden er det dog lykkedes Joachim og Marie at få opført en villa i typisk sydfransk stil på 362 kvadratmeter med 10 værelser, heraf fem soveværelser med hver sit badeværelse. Selvfølgelig med svømmepøl i haven, så man kan køle sig ned under sydens strålende sol. Her har de holdt ferie flere gange både om sommeren og i efteråret.

Villaen i Provence er på 362 kvadratmeter med 10 værelser, heraf fem soveværelser med eget badeværelse. Foto: ausud.com
Villaen i Provence er på 362 kvadratmeter med 10 værelser, heraf fem soveværelser med eget badeværelse. Foto: ausud.com
Vis mere

Indtil nu, hvor familien altså ønsker luftforandring.

Michael Nielsen har set billeder af prins Joachims luksuriøse sommerbolig og kalder den stor og flot – om end lidt dyr.

»En pris på 6.000 euro (44.700 kr.) pr. kvadratmeter er bestemt i den høje ende for området. Omvendt er det også et lækkert hus, så det er måske ikke helt skævt,« forklarer han.

Meget tyder på, at prins Joachim ikke kun er boligkonge i Frankrig. Han og prinsesse Marie kan nemlig lune sig ved, at deres herskabelige villa på Emiliekildevej på bare to år er steget betragteligt i værdi.

Villaen ligger i Montauroux – en hyggelig middelalderby. Foto: auSud.com
Villaen ligger i Montauroux – en hyggelig middelalderby. Foto: auSud.com
Vis mere

Da Joachim købte villaen af erhvervsmanden Lars Thylander i 2014 måtte han af med 34,5 mio. kroner. Det var årets dyreste bolighandel.

Inden prinseparret flyttede ind, fik de renoveret blandt andet badeværelserne og inddraget kælder og loft til beboelse, hvorved der blev føjet 76 kvadratmeter til den i forvejen 344 kvadratmeter store villa.

Steget med 5 millioner

Ifølge boligsiden Bolighed, der er ejet af Nykredit, Sydbank, Spar Nord og AL Bank, og som ved hjælp af indsamlede offentlig tilgængeligt data præsenterer et bud på en her og nu-salgspris, er villaen nu hele 39,7 mio. kroner værd. Hvilket altså svarer til en prisstigning på over 5 mio. kroner

»Jeg ville gætte på, at huset var steget omkring ti procent, men hvis han også har udvidet boligarealet, virker en pris på 39 mio. kroner ikke helt skæv,« siger Michael Nielsen og tilføjer, at området omkring Charlottenlund og Klampenborg nord for København er meget populært.

Frederik Rovsing, der er boligøkonom hos Boliga, er enig, omend lidt mere forsigtig optimist, idet han understeger, at der generelt få købere til liebhavervillaer i den prisklasse.

»Markedet er generelt steget i perioden (siden prins Joachim købte, red.), så man må forvente, at han ville kunne sælge med gevinst på det nuværende marked. Om det er en gevinst på ti eller femten procent, er svært at sige,« vurderer han.