Et kæmpe trætårn skal efter planen åbne næste år i en skov på Sydsjælland.

Her er det planen, at tusinder af turister skal have muligheden for at se trætoppene ovenfra og nyde naturen på en helt unik måde.

Således er et 45 meter højt arkitekttegnet udsigtstårn, hvor besøgende kan gå til toppen via en indvendig rampe, på vej til skovområdet ved Gisselfeld Kloster nær Haslev og Sydmotorvejen.

Foto: Illustration: Effekt
Vis mere

Tårnet bliver en del af ‘Camp Adventure,’ hvor besøgende også kan prøve de allerede eksisterende trætopbaner i attraktionens klatrepark.

Foruden tårnet, der vil knejse hele 130 meter over havets overflade, bliver der også opført en 600 meter lang boardwalk, der snor sig i op til 25 meters højde over jorden, så skovbunden får lov at stå uspoleret. Og langs den svævende gangbro bliver der også anlagt pauseområde, så turisterne kan hvile benene og i ro og mag opleve uberørt skov og forskellige danske træsorter.

Foto: Illustration: Effekt
Vis mere
Foto: Illustration: Effekt
Vis mere

Forretningsudvikler Kasper Larsen oplyser til BT, at Camp Adventure håber på at lokke flere end 100.000 besøgende til.

Lignende koncepter i Tyskland, Østrig og Tjekkiet har 250.000 til -300.000 årlige besøgende, lyder det ifølge Kasper Larsen.

Foto: Effect
Vis mere

Projektet er tegnet af arkitekt Tue Foged og tegnestuen Effekt, og til opførelsen bliver der anvendt træ fra lokalområdet.

Foto: Illustration: Effekt
Vis mere