Selvom det er nyt for Josefine at skulle lade sig fotografere i bikini, så har hun overbevist sig selv om, at det ikke er så slemt. - Jeg går jo også rundt på stranden i bikini. Om det er gæsterne på stranden eller hvert 6. menneske på jorden, der kigger på, det gør vel ikke den store forskel, griner hun.
Selvom det er nyt for Josefine at skulle lade sig fotografere i bikini, så har hun overbevist sig selv om, at det ikke er så slemt. - Jeg går jo også rundt på stranden i bikini. Om det er gæsterne på stranden eller hvert 6. menneske på jorden, der kigger på, det gør vel ikke den store forskel, griner hun. Foto: Foto: Krestine Havemann, makeup: Maiken T. Ravn

Hun har papir på det: At hun er smuk. Faktisk den smukkeste, vort land kan fremtrylle.

19-årige Josefine Hewitt er netop valgt som Miss Danmark – og dermed til at skulle repræsentere Danmark, når den næste Miss Universe skal findes til december. Udvalgt blandt 1344 kandidater.

- Jeg blev ringet op en søndag aften. Min kæreste og jeg var på besøg hos min mor, da Lene (Lene Memborg, der driver Miss Danmark-organisationen, red.) ringede. Vi talte i telefon sammen i en time. Da jeg kom tilbage, var jeg helt rundt på gulvet. Jeg hoppede og dansede af glæde, for selvfølgelig er det stort. Noget jeg ikke kan sige nej til, siger hun.

CHINA MISS WORLD

Der findes mange forskellige skønhedskonkurrencer – også i Danmark. Men der findes kun én Miss Danmark. Så det er en prestigefyldt titel, og det at blive valgt er overvældende for den unge HF-studerende.

- Det er helt sindssygt. Jeg har brugt meget tid på at søge på Google og YouTube de seneste dage, for jeg aner faktisk ikke rigtigt, hvad jeg skal forvente. Ikke andet end, at jeg får rigtigt travlt og at det bliver vildt hårdt.

- Men jeg vil forsøge at minde mig selv om, at jeg skal sætte pris på det, selvom det bliver hårdt, for det bliver helt sikkert en kæmpe oplevelse for mig.

Og der venter helt sikkert en oplevelse af de helt store, når hun lander i Amerika, hvor skønhedskonkurrencen er rigtig, rigtig stor.

- Jeg har hørt, at vi bliver kørt med politieskorte fra lufthavnen og at jeg vil have en vagtmand, der følger mig døgnet rundt, mens jeg er der. Det er vildt stort derovre. Det er helt uvirkeligt.

Udvælgelsen som Miss Danmark betyder, at Josefine, der bor i København, men er opvokset i Esbjerg, kommer til at følge i fodsporene af Danmarks største internationale model gennem tiderne, Helena Christensen, der i 1986 stod i akkurat samme situation, som Josefine Hewitt gør i dag.

- Selvom det er mange år siden, Helena Christensen deltog i konkurrencen, er det vildt at skulle deltage i samme konkurrence. Hun har altid været en kæmpe inspiration for mig. Miss Universe var jo det, der i sin tid sparkede hendes karriere i gang. Og det, at hun efterfølgende er blevet så stor, som hun er, viser, at det kan føre virkelig store ting med sig at være med.

Hver 6. i verden ser med

I konkurrencen skal hun også posere i bikini. Noget, der er helt nyt for den 19-årige københavnerpige. Umiddelbart er det da også det, hun har tænkt mest over, at hun skulle, fordi man, som hun siger,’kan se så meget af kroppen’.

- Men så længe jeg har det sjovt og det er noget, jeg føler, at jeg kan stå inde for, så skal det nok gå. Jeg går jo også rundt på stranden i bikini. Og om det er gæsterne på stranden eller hver 6. menneske på jorden, der kigger på, det gør vel ikke den store forskel, griner hun.

Miss USA 2011

Hvis man mener at have set Josefine Hewitt før, er det ikke helt forkert. Sidste år deltog hun i tv-programmet ”Danmarks næste topmodel” på Kanal 4. Et program hun dog var et stykke fra at vinde. Derfor er det også stort for hende, at det lige er hende, der er blevet valgt til at repræsentere Danmark i den præstigefyldte konkurrence, der i Danmark startede helt tilbage i 1925.

- Ingen tvivl om at jeg synes, det er fedt, at det er mig, der er blevet valgt. Så kan jeg jo sige til dem, der ikke troede på mig: Se mig nu, griner hun.

Der stilles krav til almen viden

Josefine rejser til Amerika den 1. december. Selve konkurrencen om at blive universets smukkeste kvinde anno 2012 finder dog først sted den 19. December. Men de små tre uger op til konkurrencen er fyldt med blandt andet prøver, fotografering, undervisning i hvordan man skal gå og hvordan man skal præsentere sig selv. For selvom det først og fremmest handler om det ydre, så bliver der også lagt vægt på mange andre ting, fortæller Lene Memborg, der har licensen til Miss Danmark, den danske del af Miss Universe-familien.

- Det bliver et meget tæt program. Pigerne skal være på fra første færd. De skal vide noget om, hvordan det land, de kommer fra, er bygget op. For Josefine vil det sige, at hun skal kende noget til Folketingets sammensætning, Kongehuset og de større virksomheder i landet. Hun vil nemlig blive stillet spørgsmål på scenen.

- Og så vil der være en masse arrangementer, hun skal deltage i. Velgørenhed er en væsentlig del af ånden bag Miss Universe. Den pige der vinder til sidst, får en kontrakt, hvor hun, sammen med organisationen bag, skal finde et velgørenhedsprojekt, som hun vil støtte. Det kunne eksempelvis være bekæmpelsen af HIV. Det år, hun er Miss Universe, rejser hun så rundt og forsøger at rejse penge til projektet. Så det er helt sikkert mere end ”blot” en skønhedskonkurrence, siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.