Øvest ses blomster ved stedet, hvor terroristen blev skudt, inden de blev fjernet. Nedenfor kan man se, hvordan blomsterne bliver fjernet

Med hætter trukket ned over hovederne og tørklæder viklet rundt om underansigterne mødte flere unge mandag eftermiddag pludselig op på det sted på Nørrebro i København, hvor den terror-mistænkte Omar Abdel El-Hussein tidligt søndag morgen blev skudt og dræbt af politiet.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Sammen smed de fremmødte hætteklædte mennesker både de lys og de blomster, der var blevet lagt på stedet på Svanevej til minde om Omar Abdel El-Hussein, væk.

Over for TV 2 forklarede de unge, at de var 'brødre' til den 22-årige terror-mistænkte, og at det ikke var muslimsk tradition at lægge blomster for de døde.

Politet var også talstærkt mødt frem på stedet, men de holdt sig på sidelinjen, mens blomsterne og lysene blev fjernet.

Den formodede gerningsmand til attentaterne i København, Omar Abdel Hamid El-Hussein mindes med blomster der hvor han blev skudt på Svanevej i København NV. Unge mænd fjerner blomsterne på stedet hvor den afdøde blev dræbt. Adspurt siger en af dem, at det fordi det er islam, det er ikke et bryllup, det er en begravelse.
Den formodede gerningsmand til attentaterne i København, Omar Abdel Hamid El-Hussein mindes med blomster der hvor han blev skudt på Svanevej i København NV. Unge mænd fjerner blomsterne på stedet hvor den afdøde blev dræbt. Adspurt siger en af dem, at det fordi det er islam, det er ikke et bryllup, det er en begravelse. Foto: Jens Astrup
Vis mere

De blomster, der blev lagt til minde om Omar Abdel Hamid El-Hussein, bliver fjernet fra drabsstedet mandag d. 16 februar 2015.
De blomster, der blev lagt til minde om Omar Abdel Hamid El-Hussein, bliver fjernet fra drabsstedet mandag d. 16 februar 2015. Foto: Jens Astrup
Vis mere

Unge mænd fjerner blomsterne på stedet hvor den afdøde blev dræbt.
Unge mænd fjerner blomsterne på stedet hvor den afdøde blev dræbt. Foto: Jens Astrup
Vis mere

Da de unge var færdige med at fjerne det hele, råbte de ifølge TV 2 i kor på arabisk:

»Gud er stor.«

Læs også:

Læs også:

Før de gik fra stedet, satte de en hvid seddel op på muren ved drabsstedet, hvorpå de blandt andet havde skrevet:

»Må Allah være nådig med dig. Hvil i fred.«

Budskabet på sedlen er, at det danske samfund behandler muslimer med mindre respekt.

»Hvilken religion og baggrund, man har, gør en forskel. Det har endnu engang vist sit tydelige ansigt i de danske medier, kultur og politik,« står der på sedlen, som TV2 har taget et billede af og delt på nettet.

»Den dræbte gerningsmands blodtilsølede, livløse krop blev stillet til offentlig skue på alverdens medier, mens offeret ved den jødiske synagoge blev tildækket med et stort hvidt telt af respekt og hensyn til hans jødiske religion, venner og familie,« lyder det endvidere på sedlen - med henvisning til, at flere medier har bragt billeder af den dræbte terror-mistænkte uden at sløre hans lig.

Gruppen af hætteklædte mænd understreger på sedlen, at de »tager afstand fra gerningsmandens handlinger,« men at de samtidig vil bede en bøn for ham.

Omar Abdel El-Hussein er mistænkt for lørdag eftermiddag at skyde projektiler ind i Kulturstedet Krudttøndens facade på Østerbro, hvor han dræbte en 55-årig mand og sårede tre betjente.

Senere angreb den 22-årige mand den jødiske synagoge i København, hvor en 37-årig mand blev dræbt.

Tidligt søndag morgen blev den terrormistænkte skudt i en ildkamp med politiet.