Familie og venner var i aftes samlet til mindeoptog til ære for Nick Langkjær Hansen, der tirsdag blev fundet død i Aarhus Havn efter at have været forsvundet siden 29. januar.

»Det her er ikke et farvel, men et på gensyn.«

Sådan lød den rørende besked fra Jeanette Wiese Johansen, da hun i aftes mindedes sin afdøde søn Nick Langkjær Hansen på havnen i Aarhus.

Flere hundrede var mødt frem til mindeoptoget, der startede ved McDonald's på Store Torv og gik langs åen ned til Aarhus Havn. Her blev der tændt lys og lagt stakkevis af hvide og røde roser til ære for Nick Langkjær Hansen, der blev fundet druknet i sejlrenden umiddelbart ud for Aarhus Havn.
Flere hundrede var mødt frem til mindeoptoget, der startede ved McDonald's på Store Torv og gik langs åen ned til Aarhus Havn. Her blev der tændt lys og lagt stakkevis af hvide og røde roser til ære for Nick Langkjær Hansen, der blev fundet druknet i sejlrenden umiddelbart ud for Aarhus Havn. Foto: Martin Dam Kristensen
Vis mere

Flere hundrede venner og bekendte var sammen med familien mødt op til mindeoptoget til ære for den 24-årige studerende. I næsten tre måneder har familien levet i ulidelig uvished om deres søns og brors skæbne, efter han forsvandt under en bytur med nogle venner og veninder i Aarhus natten til 29. januar i år.

Tirsdag blev det værst tænkelige scenarie desværre til virkelighed, da et eftersøgningshold, rekvireret af familien, fandt liget af Nick Langkjær Hansen i sejlrenden ud for Aarhus Havn. Dermed blev familiens sidste håb brutalt slukket.

Selvom Østjyllands Politi først onsdag bekræftede identiteten efter et ligsyn, så fortalte Jeanette Wiese Johansen tirsdag aften, at det var hendes søn, der var blevet fundet.

Nick Langkjær Hansens mor, Jeanette Wiese Johansen, og bror, Morten Wiese Hansen, i en tårevædet krammer på havnen i Aarhus, hvor flere hundrede andre - venner, bekendte og helt fremmede - var mødt op for at ære den afdøde 24-årige.
Nick Langkjær Hansens mor, Jeanette Wiese Johansen, og bror, Morten Wiese Hansen, i en tårevædet krammer på havnen i Aarhus, hvor flere hundrede andre - venner, bekendte og helt fremmede - var mødt op for at ære den afdøde 24-årige. Foto: Martin Dam Kristensen
Vis mere

»Efter en urimelig lang ventetid hvor uvished, sorger og bekymringer har præget os alle der stod Nick nær, har jeg i dag endelig fået vished. Gode venner af familien har identificeret Nick, og det er derfor bekræftet, at det er Nick der nu langt om længe er kommet hjem til os,« skrev Jeanette Wiese Johansen i et offentligt opslag på Facebook.

Ingen tegn på forbrydelse

Familien havde selv taget initiativ til mindeoptoget, og det blev en tårevædet og følelsesladet vandring fra McDonald’s ved Store Torv i Aarhus – stedet hvor Nick Langkjær Hansen sidst var set i live på overvågningsvideo – ned langs Aarhus Å mod Aarhus Havn.

I en tale, oplæst af en nær pårørende, takkede Jeanette Wiese Johansen for den sympati og opbakning, som familien har mødt. Bl.a. fra mange frivillige og Missing People, der løbende har hjulpet med at lede efter Nick Langkjær Hansen.

Tårene fik frit løb efter Jeanette Wiese Johansens tale for sin afdøde søn. Her er det Nick Langkjær Hansens storebror Morten Wiese Hansen, der trøster en af Nicks nærmeste venner.
Tårene fik frit løb efter Jeanette Wiese Johansens tale for sin afdøde søn. Her er det Nick Langkjær Hansens storebror Morten Wiese Hansen, der trøster en af Nicks nærmeste venner. Foto: Martin Dam Kristensen
Vis mere

»Lad os tænde lys for Nick og mindes hans glade og positive væsen. Vi glemmer dig aldrig, Nick,« lød det afslutningsvis i talen.

Ifølge Østjyllands Politi er der intet, der tyder på, at Nick Langkjær Hansen har været udsat for en forbrydelse.