Nogle holder af julen, andre hader den. Hos familien Buch i Brønshøj dyrker man den mere, end de fleste.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Glemt alt om Gertrud Sands julepyntede hjem i 'The Julekalender'. I Brønshøj har Benny og Lene Buch skabt et julehjem, der ville få selv den juleglade Gertrud til at blive grøn af misundelse.

Over 50 havenisser og cirka 10.000 elpærer pryder haven ved Sonnerupvej 86 i Brønshøj ved København. Og indenfor kan man opleve over 500 nisser, 50 huse og en lille skøjtebane. 

- Det er en stor hobby for mig og min kone. Nogle samler på frimærker, men det er for kedeligt. Jeg samler på julepynt, fortæller 61-årige Benny Buch til bt.dk.

SE BILLEDERNE: Danmarks vildeste julebelysning

Han forstår dog godt, hvis nogle mener, at udsmykningen har taget overhånd. 

- Der er så mange vanvittige her i verden, så hvorfor kan jeg ikke være en af dem?, fortsætter han.

Benny Buch bruger hvert år to-tre uger på at få Julehuset klar til julemåneden. Så kan man i hele december mellem kl. 15:30 og 21:30 opleve huset, som sidste år blev kåret som Danmarks mest julepyntede hus, og som hvert år besøges af tusinder af juleglade danskere.

- Jeg har haft interessen for julepynt hele mit liv, men efter jeg var i USA i 1992, hvor det er helt sindssygt, tænkte jeg: ' Hva fanden, det kan jeg vel også gøre'. Og så tog det overhånd, fortæller Benny Buch.

Ikke et miljøsvin

Med et hus, der lyser op i hele boligområdet, er der dog også en bagside af julemedaljen. Elregningen.

- Det koster jo penge, det er der ingen tvivl om. Men jeg ved ikke, hvad jeg bruger. Al hobby koster penge. Men jeg tror maximum, det er et par hundrede kroner om dagen, siger Benny Buch og fastslår, at næsten 90% af elpærerne er de miljøvenlige LED-pærer.

SE BILLEDERNE: Danmarks vildeste julebelysning

Alligevel er han dog blevet kaldt miljøsvin på grund af det høje energiforbrug. Men det rører ikke Benny Buch.

- Jeg er fuldstændig ligeglad. Så længe, at Netto, Bilka og Føtex ikke slukker et eneste lys om natten, så er jeg fuldstændig ligeglad. Når ikke engang de store firmaer kan finde ud af det, så behøver jeg heller ikke. Jeg synes ikke, jeg er et miljøsvin. Jeg har dem jo kun tændt fra 15:30 til 21:30.

- Nogle køber rejser, andre drikker sig fulde. Jeg bruger mine penge på en hobby, som gør min familie og andre mennesker glade, fortsætter Benny Buch, der nu håber, at julesneen er på vej.
- Så ser det jo endnu bedre ud, fortæller han.

Klik dig ind på 
jul2
og se, hvordan der også er pyntet op i Hinnerup ved Århus og ved Roskilde.
 

KENDER DU ET VILDERE JULEHUS? TAG ET BILLEDE OG SEND DET TIL 1929@BT.DK. LÆS MERE OM HVORDAN DU SENDER TIL BT.DK PÅ MMS HER