Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Løb fem kilometer med en ølkasse på slæb og tøm flaskerne undervejs.

Sådan beskrives 'Øl-løbet', der fandt sted i Helsingør pinsedag. Et par tusind unge bevæbnet med øl nedlagde distancen langs Strandvejen fra Snekkersten Havn til Gummistranden i Helsingør, hvor festen fortsatte.

Sidste år deltog cirka 3.500 tørstige unge mennesker, og deres tur kunne både ses og mærkes. Øl-løbet gav både trafikale gener og efterlod en masse knuste flasker og - hvad værre var - sendte to unge på hospitalet med livsfarlige kvæstelser efter de i fuldskab var kravlet op på et tog hvor de fik stød af en køreledning. 

Se billederne fra Helsingør: Her går tusindvis af unge druk-amok

For at sikre at øl-løbet i år forløber med færrest mulige gener for beboerne i området - og uden alvorlige ulykker - har kommunen sat affaldscontainere og toiletter klar til tissetrængende unge, når de er nået i mål efter løbet, ligesom politiet holdt nøje opsyn med festlighederne.

Ifølge vagthavende i Nordsjællands Politi, Søren Bjørnestad, er der nu mere tale om 'øl-gåning' end 'øl-løb', og til alt held er årets udgave indtil nu forløbet uden problemer.

- De slæber jo på de her tunge ølkasser. Det er en masse unge, glade mennesker, og indtil videre har der ikke været nogle uheldige episoder. Det hele kører festligt og fornøjeligt.

Se billederne fra Helsingør: Her går tusindvis af unge druk-amok

Andre læser også