____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Som tusindvis af andre børn havde kronprinsparrets ældste datter prinsesse Isabella i dag første skoledag. Og det var en meget forventningsfuld pige, som trippende mødte pressen inden afgang til til klasselokalet. Tilsyneladende kan kronprinsparret vente en meget flittig datter.

- Jeg glæder mig mest til lektier, svarede prinsessen nemlig, da pressen spurgte til 6-årige Isabellas forventninger til sit nye liv som folkeskoleelev.

Se videoen, hvor Prinsesse Isabella fortæller om forventninger ovenfor
Er du på mobilen - se videoen her

Prinsesse Isabella begynder, ligesom sin storebror prins Christian, i en folkeskole efter ønske fra kronprinsparret. Valget er faldet på Tranegårdskolen i Gentofte.

Det var tydeligt, at prinsessen havde set frem til dagen til dagen. Skoletasken var pakket med alt, hvad man kan få brug for i børnehaveklassen.

- Jeg har skolemapper, penalhus og madpakke, forklarede prinsesse Isabella glædesstrålende.

- Og farveblyanter, tilføjede hendes far med et smil, som antydede, at skoletaskens indhold var blevet gennemgået adskillige gange inden den store dag.

Prinsesse Isabellas første skoledag Renæssancedans med Contrap
(Hvis du læser med fra mobilen - klik her for at se hele billedserien fra Isabellas første skoledag)

- Hun er meget skoleparat og har glædet sig meget, afslørede kronprinsesse Mary.

De stolte forældre kunne også fortælle, at prinsesse Isabella allerede flere gange har været på besøg på skolen i selskab med storebror prins Christian.Desuden afslørede prinsessen, at hun allerede kender flere af sine nye klassekammerater.

- To piger. De er søde, sagde prinsessen bestemt.

Kronprinsesse Mary frontløber for den danske skole

 Samtidig med at kronprinsesse Mary sender sin ældste datter i skole, er hun også selv dybt involveret i udviklingen på undervisningsområdet.

Skolestarten falder nemlig sammen med at den danske undervisningspligt næste år fejrer 200 års jubilæum. I den forbindelse har kronprinsessen sagt ja til at være protektor for "Skole i 200 år".

- For mig har skolen en helt særlig status. Det er her, vi knytter vores første venskaber, vi lærer at læse, og vi tilegner os faglig viden og kundskaber, så vi kan forfølge vores drømme senere i livet, siger hun i en officiel pressemeddelelse.

Og med nu to børn i folkeskolen, har kronprinsesse Mary gode muligheder for at følge med i den seneste udvikling i læringsforhold og undervisningsmetoder.