10 dage, 4 timer og 18 minutter. Så lang tid tog det, før Henning Larsen fra Videbæk i Vestjylland kom i mål i det, der betegnes som verdens hårdeste cykelløb. Han passerede målstregen sent fredag aften, amerikansk tid.

Distancen er hele 4.800 km, og løbet hedder Race Across America. Det udløste en fjerdeplads til Henning Larsen, og det er tredje gang, han gennemfører løbet.

Cykelrytterne kører på tværs af USA fra byen Oceanside i Californien til byen Annapolis i Maryland på Østkysten, hvor videoen netop også er optaget. Rytterne kører gennem både Nevada Ørkenen og Rocky Mountains, og turen skal gennemføres på max. 12 dage. De hurtigste kommer i mål efter otte dage på vejene.

Til forskel fra Tour de France, som er på cirka 3.700 km og bliver kørt i etaper, er Race Across America ét langt løb. Kun 300 har gennemført verdens hårdeste cykelløb.

»Der skal dog mere end godt ti dages tæt på konstant cyklen til at slå den viljestærke vestjyde ud, så det var faktisk en forholdsvis frisk Henning Larsen, der trillede over målstregen i Annapolis,« skriver holdet bag Henning Larsens ekstreme cykel-oplevelse.