I lufthavnen har kongehuset en særlig kongeloge, en luksuslejlighed, hvor de kan hvile benene, inden de skal af sted.

Kun ministre, parlamentsformanden og kongelige med følge har adgang. Indgangen sker via en port ved politistationen, og de særlige VIP-gæster slipper helt for pas og security-køer som andre rejsende.

Hertil har Fritz Schur længe kæmpet for at få adgang, selv om han hverken er kongelig eller har det mindste blå blod i årene, skriver bogen ’Kammerherrens nye klæder’. Han har i forvejen fået lov til at bruge lokalerne, når han har rejst med trafikministrene og prinsegemalen. Nu ville han selv have lov til at bruge lokalet på egne rejser.

På et tidspunkt var han til møde med lufthavnens direktør Brian Petersen, der troede, at mødet med den daværende SAS-formand skulle handle om et bedre samarbejde mellem lufthavnen og flyselskabet.

- Det lykkedes desværre ikke at engagere Fritz Schur. I stedet styrede SAS-formanden diskussionen ind på andre emner, som jeg ikke synes virkede relevante i forhold til de store forretningsudfordringer, siger direktøren i bogen.

Men forholdene kan næsten ikke blive fine nok for Fritz Schur, der ifølge bogen altid reserverer pladserne 1A og 1B forrest på businessclass i fly. Han har slot, tjenerere, chauffører og egen livvagt.

Og som konsul har han sikret sig, at han har adgang til særlige VIP-parkeringspladser i lufthavnen - helt oppe ved afgangshallen.