Foto: Khan Tariq Mikkel

Sagen om det danske kongehus besøg i Saudi-Arabien har fået øget opmækrsomhed, efter en lang række mandlige saudiske topfolk nægtede at give hånd til kronprinsesse Mary under et officielt besøg hos Kong Salman bin Abdul Aziz al Saud søndag.

Men selvom Saudi-Arabien tidligere har været under heftigt kritik for deres syn på menneskerettigheder, og deres udtalte undertrykkelse af kvinder, så giver flere brugere på BT's Facebook-side udtryk for, at de manglende håndslag til den danske kronprinsesse hverken er pinlige eller forkastelige, men derimod fuldt forståelige.

Herunder kan du læse et par eksempler, på læsernes reaktioner.

f

”Det er jo bare andre regler og en anden kultur, så det skal da respekteres,” skriver  Kirstine Killerup.

»Hvorfor er det pinligt? Hedder det ikke skik følge eller land fly også når man tager til Saudi?,« skriver Birgit Bergløv.

»I Saudi-Arabien og mange andre steder - incl. i Danmark - har man tradition for, at mænd med andre traditioner og kulturer ikke giver hånd til kvinder - det er vel en ret uskyldig tradition, der ikke kan genere nogen - til gengæld er der mange i vore kulturer, der er helt vilde med at trykke alt og alle i hånden - en mærkelig, men meget udbredt skik,« skriver Bjarne Johansen.

»Skal man besøge et land, må man også respektere deres kultur,« skriver Margrethe Stange Hasselmann.

Men selvom der blandt brugerne på Facebook er en bred forståelse for den saudiske tradition, hvor mænd og kvinder ikke hilser på hinanden med fysisk kontakt, så har Kongehusets besøg i Saudi-Arabien også sine kritikere på BT’s Facebookside.

Her er der således flere læsere, der stiller sig uforstående over for, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary overhovedet deltager i besøget i Saudi-Arabien, netop med henblik på landets mildest talt tvivlsomme omdømme omkring menneskerettigheder.

»Er endog meget forundret over hvad vores kronprinsepar laver i det middelalderlige uland? Det land i verden der henretter flest mennesker! Landet hvor kvinder ikke må køre bil! Landet hvor bøsser og lesbiske forfølges og henrettes for at dyrke hekseri og trolddom mod Allah. For første gang i mit liv føler jeg lede ved vores kongehus.,« skriver Jesper Lund Krogshave.

»Hvorfor rejse til et sådant middelalderland? Når olien slipper op er der ingen der gider høre på de idioter,« skriver Morten Sørensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.