Lyt til artiklen

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen har i al hemmelig blandet sig i en tvist mellem hans ven og lokale S-formand i Køge Tommy Kamp og Dansk Cykle Union.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det skriver B.T. tirsdag.

På et fortroligt møde i Dansk Cykle Union den 17. maj 2010 argumenterede Danmarks måske kommende finansminister efter valget for, at Tommy Kamps 17-årige søn Alexander Kamp skulle udtages til det danske landshold.

Tommy Kamp havde ellers i marts 2010 smækket med døren på vegne af sin søn, fordi landstræneren i marts sidste år havde droppet den unge Kamp til juniorudgaven af storløbet Paris-Rubaix.

Tommy Kamp truede efter den manglende udtagelse med at få sønnen til at stille op for Luxembourg i stedet for at give Dansk Cykle Union en lærestreg.

Det viste sig at være umuligt for sønnen at stille op for Luxembourg, og da den danske landstræner ikke umiddelbart ville udtage Alexander Kamp igen, valgte Henrik Sass Larsen at træde til på vegne af Tommy Kamp i et krisemøde mellem Dansk Cykle Unions chefer og Alexander Kamp. Det fremgår af det fortrolige mødereferat, som B.T. er kommet i besiddelse af.

Mødet endte med at Alexander Kamp igen blev udtaget til det danske landshold, og der blev indgået en aftale om, at Alexander Kamp ikke skulle udtale sig til pressen.

Rasmus Jønsson, der er ekstern lektor i politisk kommunikation på Roskilde Universitet, mener, at Sass burde holde sig fra at blande sig i en sådan sag.

- Sass er som ledende person i Socialdemokratiet oppe i en liga, hvor han ikke bør gå ind og blande sig i en sag om, hvorvidt en partifælles søn skal på landsholdet eller ej. Det er uklogt, siger han.