SAS forventer ikke yderligere aflysninger end de to, der har været i løbet af morgenen
SAS forventer ikke yderligere aflysninger end de to, der har været i løbet af morgenen Foto: Jens Nørgaard Larsen

Selvom der har været enkelte aflysninger til morgen, forventer SAS at flyve efter planen i dag, efter at bl.a. de norske og danske piloter forhandlede en aftale på plads med SAS-ledelsen i de tidlige morgentimer

- Vi har haft et par aflysninger til morgen, men forventer at have et helt normalt flyprogram resten af dagen, siger SAS' pressechef Trine Kromann-Mikkelsen.

De to aflysninger mandag var København - Helsinki og København - Oslo. Selvom der stadig bliver forhandlet med de danske stewardesser og stewarder, forventer SAS ikke, at det kommer til at gå ud over morgendagens flyprogram

- Ikke umiddelbart. Men det er alligevel alt for tidligt at sige, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Ifølge Vg.no flyver flyene også som planlagt fra Oslo Lufthavn. Og Aftonbladet.se skriver, at flyene også går som planlagt fra Göteborg, Malmö og Arlanda.

Dermed kan de forbrugere, der sidder rundt omkring i verden med en SAS-billet i hånden, sandsynligvis også ånde lettet op.

Natten forhandlinger har betydet, at SAS nedlægger 800 stillinger i administration og større centralisering kontoropgaverne i Stockholm.

Derudover har piloterne blandt andet sagt ja til at gå en hel månedsløn ned i løn om året samt øge deres arbejdstid. En repræsentant for den svenske pilotforening siger til Berlingske, at det svarer til at sænke omkostninger på piloternes område med 30 procent.

Hvad mener du - Er det er vigtigt, vi har et fælles skandinavisk flyselskab eller vil SAS fortsat være en dårlig forretning ?

Deltag i debatten herunder

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.