SAS er langt fra en redning, efter at ledelsen afviste et udspil fra piloterne
SAS er langt fra en redning, efter at ledelsen afviste et udspil fra piloterne Foto: Mogens Juhl

Ledelsen i SAS har søndag morgen afvist et udspil til forhandlinger fra selskabets piloter. Det erfarer TV 2 Finans. Dermed er udsigterne til en aftale om en spareplan, der skal redde det skrantende flyselskab, rykket endnu længere væk.

Piloterne i SAS, hvis ledelse og ansatte weekenden igennem kæmper med at få vedtaget en omfattende spareplan, kom natten til søndag med et tilbud til ledelsen, som tilsyneladende skulle imødekomme de sparekrav, som ledelsen jagter, skrev nyhedsbureauet TT ifølge flere svenske medier.

Ledelsen er ude efter at finde omfattende besparelser ved blandt andet at se på medarbejdernes løn- og pensionsvilkår.

I kølvandet på udspillet fra piloterne ønskede ledelsen i SAS ikke at udtale sig om tilbuddet, der kom efter mange timers forhandlinger lørdag.

Samtidigt forlyder det nu, at ledelsen har beordret, at alle selskabets fly skal være fuldt tanket, så de kan vende hjem i tilfælde af en konkurs, oplyser TV 2 Finans.

I en pressemeddelelse fra SAS lyder det søndag morgen, at forhandlingerne fortsætter, men der står intet om, hvorvidt forhandlingerne med piloterne er gået i stå.

- Der har været ført intensive forhandlinger gennem nogle døgn. Desværre er der ikke indgået aftale med nogen foreninger endnu. Forhandlingerne fortsætter, og som tidligere meddelt skal der findes en løsning, inden bestyrelsen mødes senere på dagen i dag søndag, skriver SAS i meddelelsen.

- På mødet skal bestyrelsen beslutte om forudsætningerne for at gennemføre planen er til stede. En fuld gennemførelse af planen er betingelsen for at banker og hovedejere stiller en kreditfacilitet til rådighed. Der arbejdes frem mod bestyrelsesmødet intensivt på at nå til enighed om nye overenskomster og dermed sikre SAS’ fremtid, skriver selskabet.

Også de kabineansatte forsøger at nå en aftale med SAS. Fra de kabineansattes forbund, CAU, lød det lørdag aften, at man endnu ikke er stødt på knaster, der risikerer at lægge forhandlingerne døde.

Men forhandlingerne er endnu ikke konkrete, da man fortsat forsøger at blive enige om, hvilke præcise elementer der skal på bordet, lød meldingen.

De kabineansattes forbund ser det dog som et positivt tegn, at man ikke oplever ultimative krav, men udsigten til en løsning ligger langt fra lige for.

Lørdag aften lød meldingen, at forhandlingerne kan fortsætte hele søndag, og hvis man søndag aften vurderer, at en løsning er nært forestående, kan man fortsætte yderligere et par dage.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.