Krimiforfatteren Sara Blædel fik fredag et kæmpe chok, fortæller hun på Facebook.

Hun sad til en hyggelig middag hos en veninde, da hun hørte sin mobil ringe fra jakkelommen i et andet rum.

Det var hendes søn, der havde forsøgt at få fat i hende. Mange gange! En veninde, en nabo, hendes eksmand og et ukendt nummer havde også ringet.Med hjertebanken og klamme håndflader ringede hun til sin søn, men kom ikke igennem, da han samtidig forsøgte at ringe hende op igen.

Hun fik fat i en nabo, der fortalte, at hendes hjem var omringet af brandbiler.

En veninde fortalte over telefonen, at hun stod i forfatterens hus i Virum nord for København. Hun  var løbet derover for at redde Sara Blædels hund og kunne fortælle, at brandfolkene har kontrol over branden.

- Jeg er nødt til at gå. Mit hus brænder. Tak for i aften, refererer Sara Blædel sin dramatiske afsked med det hyggelige middagsselskab.

Derhjemme var branden slukket, og brandbilerne kørt videre, da hun nåede frem. Det var formentlig en el-installation i garagen, der var skyld i branden, der ikke nåede at brede sig fra garagen til huset. Og det skyldes ifølge krimiforfatteren 'verdens bedste naboer'.

- Heldigvis har jeg verdens bedste naboer, som havde set røg og flammer. De var styrtet herover og var allerede begyndt at slukke ilden med den haveslange, jeg har bag huset. De er helte! Fordi de reagerede så hurtigt, nåede de at begrænse, hvor meget ilden bredte sig, skriver Sara Blædel og fortsætter:

- Jeg deler det her med jer for at fortælle, at mine naboer er fantastiske, fordi de mødte op, var her, hjalp og prøvede at få fat i mig. Men jeg skriver det også for at minde os alle sammen om, hvor utrolig vigtigt det er, at vi holder øje med hinanden. At vi kender dem, vi bor ved siden af, og at vi er opmærksomme på, om noget ser forkert ud. Brand, Indbrud... Det kunne jo fandeme været gået helt galt, men det gjorde det heldigvis ikke. Nabohjælp - ja tak! Pas på hinanden.