Sanne Jacobsen og Allan Haugaard fra Nørresundby tog et stort skridt i april.

»Mig og min mand har længe snakket om det, men da muligheden bød sig, ­sprang vi ud i det,« siger Sanne Jacobsen.

Sanne Jacobsen har med sin mand Allan Haugaard købt webshoppen billigesokker.dk i april, som de fandt gennem den internetbaserede virksomhedsbørs saxis.dk.

Billigesokker.dk skal drives af hele familien også parrets tre børn - heriblandt 13-årige August.

»Han fik konstateret ADHD sidste år, og det giver ham og os nogle problematikker i hverdagen,« siger Sanne Jacobsen.

Med den nye webshop får August også muligheden for at få et fritidsjob, som så mange andre børn.

»Vi håber, at han kan være med til at ordne ordrer fra start til slut. Med hans diagnose vil der nemlig være dage, hvor han godt kan klare at have et job, andre dage vil han ikke kunne det,« siger Sanne Jacobsen, der arbejder som pædagogisk assistent på et opholdssted for socialt udsatte unge.

Generelt kan alle tre børn godt lide at give en hånd med. De tre drenge på 13 år, 10 år og 6 år føler, at de får mere ansvar, og moderen forklarer, at de på sigt skal have mere ansvar i familieforretningen, som dog kun er en sidegesjæft.

»Der kommer varer, som skal slæbes ind osv. De synes, det er sjovt. Det kan også være nyhedsværdien i det. De fortæller det også rundt omkring til deres venner og i skolen. Så på den måde reklamerer de også lidt for os,« siger hun og griner.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses familien Jacobsen/Haugaard. Vis mere

Det er også for børnenes skyld, at forældrene har købt forretningen.

Tanken har været at det her skulle vi være fælles om. At arbejdet ikke skal være træls fordi jeg bruger min tid på det, men at vi kan gøre noget sammen som familie.

At valget lige faldt på sokker var tilfældigt.

»Vi tænkte 'sokker. Det kan vel ikke gå galt?' om ikke andet, så har vi mange sokker,« siger hun og fortæller om omgangskredsens reaktion på købet.

»Nogle synes, det var noget mærkeligt noget. Andre synes, det var spændende. Så har vi forklaret det med, at det også handler om at lære børnene, at et arbejdsliv også kan være sådan her.«