'Hej, jeg er døv! ;-)'

Sådan lyder overskriften på det skilt, der står ved kassen, når Sanne Østergaard er på arbejde i Fakta på Gammel Køge Landevej i Hvidovre i Storkøbenhavn. 

For selvom den 42-årige Fakta-medarbejder ikke kan høre noget, kan hun sagtens passe et helt almindeligt job, hvor hun skal have med mennesker at gøre.

Men har kunderne brug for hjælp, henviser hun via sit skilt til en kollega:

'Har du brug for varer eller anden hjælp?! Spørg da min kollega i kasse 1. Er du Coop-medlem? Så vil jeg gerne låne dit kort.

1000 tak for tålmodigheden og fortsat god dag.

Venlig hilsen
Sanne
Faktamedarbejder'

Sanne Østergaard har fået stor opmærksomhed, efter at en mand ved navn Alex Stensholm har lagt et billede af hende på Faktas Facebook-side. Til billedet udtrykker han sin store begejstring for, at Fakta har givet Sanne Østergaard muligheden for at komme i arbejde.

'Jeg vil meget gerne rose jer (Fakta,red.) for dette fantastiske skridt. Det er dejligt at I ser muligheder i at ansætte døve - og at det ikke behøver at være et problem,' skriver Alex Stensholm i opslaget, som på godt og vel et døgn har fået mere end 13.000 likes og 500 delinger.

Sanne Østergaard har arbejdet i butikken i næsten to år, og til BT skriver hun, at hun er enormt taknemmelig for at have fået muligheden for at komme i arbejde efter fire-fem år som arbejdsløs. Hun startede som praktikant i tre måneder, hvorefter hun altså fik en fastansættelse.

'Det betyder fantastisk meget, og jeg er meget stolt, når jeg sidder ved kassen,' lyder det fra Sanne Østergaard, der kun har gode oplevelser med kunderne.

'Kunderne læser skiltet, og så er de meget smilende, flinke og forstående. Mange af dem kender mig i forvejen, så er de tålmodige, hvis der opstår problemer med kassen.'

Sanne Østergaards butikschef, Jane Ritter, kommenterer via sin Fakta-profil det populære Facebook-opslag således:

'1000 tak for al den positive opmærksomhed!! Vi er sindssygt glade for Sanne Østergaard. Hun har fra dag 1 taget udfordringen i stiv arm.'