Torsdag forlød det, at syriske flygtninge er så utilfredse med den mad, der bliver serveret på Asylcenter Holmegaard i Fredericia, at de smider deres mad ud og truer med at sultestrejke.

Det har intet hold på sig lyder svaret fra centerleder Ulrik Pihl.

'Provokeret', 'respektløst' og 'utilstedelig opførsel' lød det rasende fra politikerne, som reaktion på at en sultestrejke var under opsejling på Asylcenter Holmegaard. Et rygte som nu bliver skudt ned af Asyl Center Holmegaard.

- De udsagn om at maden skulle været kastet i containere i protest, og at beboerne skulle have truet med sultestrejke, kan jeg slet ikke genkende. Det tyder på, at historien er blevet blæst op, lyder det fra centerleder Ulrik Pihl til BT.

Han bekræfter dog, at beboerne er kommet med ønsker til menuen, men at der her er tale om 'små justeringer'. Fra centerets side er man indgået i en dialog med beboerne om en tilpasning af menuen:

- Det er rigtigt, at der har været ønsker om et par små ændringer i menuen. Beboerne efterspurgte mere ost og marmelade og lidt mindre havregryn på morgenmadsbordet og så lidt færre krydderier i de varme måltider. De ønsker har vi bragt videre til cateringfirmaet, som så har tilpasset menuen. De små ændringer er blevet implementeret i maden fra i mandags. Mere er der ikke i det, lyder det fra Ulrik Pihl, der fortæller, at det er sædvanligt, at man ændrer i menuen efter, hvor beboerne kommer fra geografisk.

Hos cateringfirmaet, der leverer maden, bekræfter man, at man har modtaget en liste fra centeret over ændringer, som beboerne ønskede sig.Det drejede sig om;

Mindre chili i chili con carne, hvidt brød i stedet groft brød og mere enkle salater lød ønskerne på. Det har beboerne nu fået, og dermed er utilfredshed vendt til tilfredshed, fortæller Henrik Nygaard, direktør i Kokken og Co, som leverer mad til Asylcenter Holmegaard.

I øjeblikket bor der 130 mennesker på den tidligere Bülows Kaserne og nuværende Asylcenter Holmegaard i Fredericia. Heraf en overvægt fra Syrien.