Har du for nylig købt 500 gram-pakninger med hakket svine- og kalvekød i enten Kvickly, SuperBrugsen, DagliBrugsen eller Fakta, så risikerer du at blive smittet med salmonella.

Der er påvist salmonella i et helt parti hakket svin/kalv 8-12%. Det drejer sig om et parti produceret af Hilton Foods, produceret 24.01.2012, mindst holdbar til 31.01.2012. Partiet er solgt over hele landet, og har batchnummer: 400246504A.

Selvom holdbarhedsdatoen er overskredet, advarer Fødevarestyrelsen mod det pågældende parti, da købere kan opbevare det på frost.

Symptomerne på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast. Hvis kødet ikke gennemsteges, eller håndteres det sammen med andre fødevarer, risikerer man smitning.

Fødevarestyrelsen råder folk til at kassere kødet, eller levere det tilbage til butikken hvor det er købt.

Af Ronja Ryde