Det er angiveligt æg fra en producent nær Grindsted i Sydjylland, der har gjort syv personer syge, oplyser Statens Serum Institut.

Der er fundet syv salmonellatilfælde i fire forskellige familier, og de kan ifølge Statens Serum Institut (SSI) alle spores tilbage til en producent, der leverer æg til Hedegaard Foods A/S.

»Sammenligning mellem bakterierne fra æg og salmonellaprøver fra patienter har vist, at syv patienter i august har haft infektion med den samme type. Interviews med seks af de syv patienter har endvidere vist, at de alle havde spist æg fra Hedegaard A/S i tiden op til, de blev syge, og inden de inficerede æg blev trukket tilbage,« lyder det i en pressemeddelelse fra SSI.

Hedegaard Foods A/S trak 21. august æggene fra den specifikke producent tilbage, da der var fundet salmonella i rutineprøverne i besætningen. Og Fødevarestyrelsen advarede i den forbindelse mod at bruge blandt andet pasteuriserede æg fra producenten. Men det er altså ikke alle, der har modtaget den advarsel.

Trods de syv sygdomstilfælde vurderer SSI, at en hurtig tilbagetrækning af æggene har været med til at afværge et decideret salmonella-udbrud.