Skal man tro den tidligere marinesoldat Wilhelm Kraft, kan jorden ved nordjyske Asaa i teorien gemme en af verdens mest sagnomspundne forsvundne skatte. Skatten består af flere ton guld og rav, som udsmykkede og beklædte et rum i Katharinapaladset ved Sankt Petersborg i Rusland, indtil nazisterne plyndrede det under krigen. Det såkaldte ravkammer blev indtil da betegnet som verdens ottende vidunder.

I Rusland blev de ufattelige værdier pakket i trækasser, inden de blev transporteret til slottet Königsberg i Preussen. Ingen ved med sikkerhed, hvad der herefter er sket med skatten.

Slottet brændte ned under et bombardement i 1944, og nogle mener at både guld og det brændbare rav her gik tabt. Flere vidner har dog fortalt, at de mange trækasser kort forinden blev pakket i svært bevogtede togvogne og kørt bort.

I samme periode ankom et antal præcis tilsvarende vogne med en last af netop trækasser ifølge Wilhelm Kraft til Asaa, hvor tyske marinesoldater i dybeste hemmelighed netop havde gravet to store huller.