17. december 1995 kaster Niels Holck omkring fire ton våben ned over Purulia. De er tiltænkt bevægelsen Ananda Marga som forsvar mod det, Holck betegner som ’dødspatruljer fra den stalinistiske delstatsregering’ i Vestbengalen.

Holck hævder, at han på forhånd blev forsikret om, at der var politisk opbakning i Indien for at bevæbne bevægelsen.

Niels Holck og våbenhandleren Peter Bleach har fortalt BT, at både de britiske og de indiske myndigheder kendte til våbennedkastningen.

Det blev bekræftet i 2002, da den engelske vice-udenrigsminister Bill Rammel fortalte parlamentet, at Bleach havde informeret myndighederne flere gange inden nedkastningen, og at oplysninger om våben, fly, flyrute og de ombordværendes navne blev givet videre til de indiske myndigheder.

Holck siger, at han fik hjælp af fremtrædende indiske politikere og efterretningsfolk, der gerne så våbensmuglingen gennemført, fordi det kommunistiske styres voldelige fremfærd i Vestbengalen var blevet et problem for den indiske centralregering. Hvis der blev uro i delstaten Vestbengalen, kunne Indiens regering gribe ind og fjerne kommunist-regeringen.

Juni 2014 sagde Interpols efterforsker, Christer Brännerud til BT:

- Jeg tror, at de danske myndigheder fik at vide af andre efterretningstjenester, hvad de skulle gøre – og hvad de ikke skulle gøre. Det kan jeg se nu. Det kunne jeg ikke dengang.

På baggrund af dokumentaren ’Våbensmuglingen’ (og BTs afsløringer) spurgte Peter Skaarup (DF) daværende justitsminister Karen Hækkerup (S), om hun ville undersøge, hvad PET og Justitsministeriet vidste forud for våbennedkastningen. Det svarede hun nej til. kse