En øredøvende hulken fik Sabrina Maria Pagh til at stoppe op på vej hjem fra arbejde. Det skulle hurtigt vise sig at ændre hendes dag.

Sabrina Maria Pagh var den 16. februar på vej hjem fra arbejde, da hun så en Hus Forbi-sælger græde ustyrligt på Kongens Nytorv i København.

»Han fortæller mig, at han har fået stjålet alle sine penge fra dagens salg,« siger Sabrina Pagh. I medlidenhed stikker Sabrina Pagh den hjemløse mand en »100-lap« og et kram.

Men inden hun når at gå videre, bryder han ud i endnu en hulken:

»Han fortæller mig, hvordan han inderligt ønsker at komme ud af det liv, han er i, og at han har været på gaden, siden han var 12 år,« siger Sabrina Pagh, der også forklarer, at den hjemløse mand havde en energi og et gå på mod, som var uimodståeligt.

Sabrina Pagh blev derfor stående hos manden, da hun følte sig draget af ham og hans livshistorie.

»Han viser mig en artikel i Hus Forbi-avisen om ham, hvor der med stor overskrift står, at der er to teenagere, der har stukket ild til ham, mens han har ligget og sovet i en gård nær Rundetårn,« fortæller Sabrina Pagh, som har lagt et billede ud på sin Facebook af artiklen i håb om, at der bliver skabt opmærksomhed om problemet. Det er nemlig, ifølge den hjemløse mand, noget, der desværre sker ofte.

30-årige Sabrina Pagh fik så stor respekt for den hjemløse mand, der hedder Elliot, og hans barske liv, at hun følte, hun måtte hjælpe ham.

»Jeg gav ham mit visitkort og bad ham komme forbi min forretning, så vi kunne finde noget arbejde til ham,« siger Sabrina Pagh, der er ejer af en blomsterforretning i indre København.

Og forberedelserne til Elliots nye arbejdsliv er nu allerede i fuld sving.

»Vi er i gang med at skaffe Elliot et skattekort, og på mandag køber vi en ladcykel til ham, så kan han levere blomsterbuketter i indre København,« siger Sabrina Pagh.

Sabrina Pagh er dog bevidst om, at Elliot ikke kommer til at kunne fungere med en normal arbejdstilværelse fra dag ét.

»Vi starter blødt ud, da han ikke har arbejdet i mange år. Så kan han jo trappe op alt efter, hvor godt det går,« siger Sabrina Pagh.

Sabrina Pagh er i hvert fald sikker på, at Elliot allerede nu tager sit nye arbejde seriøst.

»Han var så sød, da han kom ned i forretningen. Han havde taget skjorte og nye sko på, fordi han ville gøre et godt indtryk,« siger Sabrina Pagh og fortæller, at nogle af hendes venner donerer tøj til ham, så han kan se præsentabel ud på arbejde.

Elliot, der er 28 år, har været hjemløs, siden han var 12 år, og lever stadig et liv på gaden. Men måske er et arbejde første skridt mod et bedre liv.

Sabrina Pagh har et klart budskab til andre danskere efter at have haft oplevelsen med Elliot.

»Hjælp, hvor man kan og generelt være mere medmenneskelig. Og det gælder ikke kun hjemløse. Det er også ældre mennesker, hvor man lige kan holde døren. Jo flere smil og hjælp vi deler ud, jo mere vil det falde naturligt,« siger Sabrina Pagh.

Her ses Elliot og Sabrina foran blomsterforretningen i indre København.

Elliot har tidligere medvirket i DR-programmet '52 dage som hjemløs', hvor han fortalte om sit liv på gaden.