Fredag blev den populære foto-app Snapchat sat i forbindelse med en hacking. 200.000 billeder menes at være i omløb - danske brugere er også ramt.

Er du også bekymret for, om dine private billeder er blevet lækket?

Hvis man ved, hvor man skal søge, kan man allerede nu finde alle 200.000 billeder fra Snapchat på nettet. Men Peter Kruse fra CSIS Security Group fortæller, at det bliver langt mere offentligt, når hackernes database går i luften.

- De (hackerne, red.) siger, at der i morgen vil komme en hjemmeside med en database, hvor alle billederne er. Via deres fora kan jeg se, at fire til fem personer arbejder på at gøre den tilgængelig - og så kan man søge på sit brugernavn og se alle de tilknyttede billeder, siger Peter Kruse.

Det er altså først, når denne hjemmeside bliver tilgængelig, at du kan tjekke, om dine billeder er i omløb.

Han fortæller, at det er en aktivistgruppe, der står bag hackingen. Ligesom man så, da Apples iCould blev hacket. Han kalder dem digitale drillepinde, hvis mission er at vise, hvor nemt det er at få fat i data.

Umuligt at gøre noget, når billederne er ude

Det ser ud til, at det kun er Snapsave og Snapsaved til Android, der er ramt. Programmer, som automatisk gemmer tilsendte billeder fra Snapchat. Stik modsat app'ens koncept om, at man kun ser et billede i få sekunder.

Umiddelbart er det intet, som tyder på, at iPhone-brugere er blevet hacket.

Andre Snapchat-brugere kan selvfølgelig have Snapsaved og på den måde have gemt dine billeder. Men Peter Kruse fortæller, at man er 'lidt skjult', fordi billederne i så fald ligger under det brugernavn, man har sendt billederne til - og derfor ikke linkes direkte til afsenderen.

- Det er umuligt at gøre noget, hvis du er blevet hacket. Det er ude af alles hænder, når det først er offentliggjort i de fora på nettet, siger han.