Fremtrædende repræsentanter for 3F har gentagne gange optrådt under falske identiteter på internettet i et forsøg på at gavne fagforeningens image.

Det viser en gennemgang af adskillige debatter på Facebook og hjemmesiden Trustpilot.dk, der formidler uvildige kundevurderinger af danske virksomheder.

Det får nu iagttagere til at beskylde 3F for forsøg på manipulation.

- Det er brud på de enkelte hjemmesiders regler, det er dårlig internetetikette, og samtidig kan det også være et brud på markedsføringsloven. Generelt er det bare dårlig opførsel på alle parametre. Hvis der fandtes en bog om, hvad man ikke burde gøre i 3Fs situation, ville det her stå på første side, siger Peter Svarre, der er ekspert i strategisk kommunikation på internettet og har fungeret som konsulent for blandt andre Carlsberg og Nike.


I et konkret tilfælde har kampagnekoordinator Liselotte Fallesen fra 3F i Vejle særdeles aktivt og i mindst to forskellige navne støttet fagbevægelsens sag i debatter om den meget omtalte konflikt med restaurant Vejlegården i Vejle. Dermed har hun ved hjælp af en falsk identitet fået støtten til 3F til at virke større, end den reelt er. Ud over at skrive indlæg i sit eget navn fra sin private profil har Liselotte Fallesen optrådt med en profil kaldet Lotte Bojsen, erkender 3F i Vejle overfor BT.

KLIK HER OG FÅ OVERBLIK OVER FACEBOOK-SNYDERIET

Lokalformand for 3F Vejle Martin Jensen oplyser, at Liselotte Fallesen indtil 1987 faktisk hed Bojsen til efternavn. Derfor ser han ikke noget problem i, at hun både har profiler med dette og sit nuværende navn på Facebook.

Han har dog svært ved at forklare, hvorfor kampagnekoordinatoren oplyser en falsk adresse på profilen og samtidig anvender et stjålet reklamebillede fra en udenlandsk hjemmeside som profilfoto.

- Det skulle hun ikke have gjort, siger Martin Jensen, der samtidig mener, at der har været tale om ubevidste handlinger, når Liselotte Fallesen har debatteret under to navne.

I et andet tilfælde har mindst syv fremtrædende repræsentanter for 3F under dække af at være almindelige medlemmer anmeldt fagforeningen særdeles rosende på hjemmesiden Trustpilot.dk.

Siden bruges hver måned af 600.000 danskere, der skriver og læser anmeldelser af virksomheder. Det er imod hjemmesidens regler at skrive anmeldelser af virksomheder, man selv er tilknyttet. Derfor vil Trustpilots ledelse nu undersøge 3Fs brug af siden.

3Fs landsledelse beklager, at medarbejdere har brudt Trustpilots regler. I en udtalelse til BT skriver 3Fs kommunikationschef, at fagforeningen aldrig ville bede ansatte om at gøre den slags.

LÆS MERE I TIRSDAGENS UDGAVE AF BT ELLER KØB E-AVISEN HER

Læs også:

- Formand ændrede forklaring

- 3F snyder sig til højere karakterer

- Ekspert: 3F taber stort på nettet

Hvad synes du om, at 3F bruger falske identiteter på internettet for at gavne fagforeningens image?

Deltag i debatten under artiklen