En fortravlet brostensbelagt plads i det indre København er blevet forvandlet til en uhyggelig arbejdsplads, hvor lag på lag af afpillede skeletter gradvist kommer til syne i den sorte jord. Mere end 100 skeletter har man allerede fundet. Heriblandt et af en 12-årig pige.

Men det er ikke en massemorder, der har været på spil lige her, blot et stenkast fra Rundetårn.

Under brostenene ligger en gammel kirkegård, og det er dén, som et hold af arkæologer fra Københavns Museum for tiden nænsomt graver i, afdækker skelet efter skelet, som bringes til analyse på museet. For at blive klogere på fortiden.

Ifølge arkæolog Jacob Mosekilde fra Københavns Museum har man endnu ikke tidsbestemt skeletterne, men kan med sikkerhed sige, at de er fra før 1800-tallet.

»Det mest interessante ved dem er nemlig, at de overhovedet ingen huller har i tænderne. Og det betyder, at de er fra en periode, hvor vi endnu ikke har handel med sukker fra kolonierne, altså fra før 1800-tallet,« forklarer Jacob Mosekilde, som ved en tidligere udgravning på Assistens Kirkegaard på Nørrebro - der først blev oprettet i 1760 - næsten udelukkende fandt skeletter, hvor børn som voksne havde huller i tænderne, og knoglerne var i en ynkelig forfatning.