Margaret Lindhardt er tilbage hos Giro 413, efter hun har været væk fra programmet siden 2011. Men nu kan hendes stemme ikke længere høres på P4, da programmet rykkes over på DAB-kanalen P5.

Tidligere mandag fik Giro 413's lyttere en god nyhed, da den tidligere vært på programmet fra 1995-2011, Margaret Lindhardt, igen er at finde i programmets radiostudie.

Til gengæld var der dog irritation at spore, da DR offentliggjorde, at Giro 413 til november rykkes over på DAB-kanalen P5. Også det populære P4-program 'Danmarksmester' skifter sendeflade.

På BT's Facebook-side bliver der luftet frustrationer over programrykningen.

- Hvorfor skal de ældste lyttere henvises til den hemmelige kanal? I fortjener ikke vores licenspenge, men det er umuligt at blive fri for at betale. Det positive er, at Margaret Lindhardt er tilbage. Det andet duede slet, slet ikke, skriver Susanne Warman.

Den 'hemmelige' kanal kan dog findes på andre måder end ved hjælp af en radio. I stedet kan P5 findes på DR's hjemmeside under netradio. Her kan radiokanalen lyttes ganske gratis. Du kan lytte til kanalen ved at klikke HER (virker ikke på mobil-telefonen).

Brugeren Hanne Jensen udviser irritation over, at ikke alle ældre har internet.

- Trist for specielt de mange ældre lyttere, der ikke har en DAB radio eller ikke kan gå på nettet, skriver hun.

I mange fjernsyn kan der dog også høres radio. Hos folk med YouSee som udbyder, kan der lyttes til P5 på kanal 705.

Giro 413 er et radioprogram, som har eksisteret i 64 år. Det dybere formål har været at indsamle penge til udsatte børn og unge. Programmet har sit navn efter de sidste tre cifre i det tilhørende gironummer, hvor der kan indsendes penge.