Kronprins Frederiks livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste fik strenge instruktioner fra Sydsjællands Politi om ikke at krydse den lukkede Storebæltsbro under stormen Egon. Alligevel valgte Danmarks kommende konge og hans livvagter begge gange at narre det lokale politi og tage på en livsfarlig færd over broen.

Ifølge Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi var der ikke givet tilladelse til, at kronprins Frederik kunne krydse den lukkede Storebæltsbro, da han lørdag skulle til sportsfest og prisuddeling i Boxen i Herning midt under stormen.

Læs også:

»Af sikkerhedsmæssige hensyn lader vi Krone 7 og en følgebil passere betalingsanlægget, men med understregning af, at der ikke er tilladelse til at krydse broen. Det sker i en samtale mellem PET og vagtcentralen. Der er en klar aftale om, at de ikke skal køre. De skal holde på den anden side af betalingsanlægget, så de ikke holder i kø, og så der ikke opstår et nyt problem,« siger politidirektør Steen Nørskov til BT.

Trods de klare instrukser fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi valgte Krone 7 og følgebilen at gasse op og køre over broen, så snart bommen var blevet løftet.

Læs også:

Læs også:

Da Kronprinsen efter en munter aften i Boxen skulle hjem igen, valgte livvagterne fra PET at lave samme snedige trick som på turen ud. Endnu engang kontaktede livvagterne det lokale politi og lavede en aftale om, at kronebilen kunne køre om på den anden side af bommen af sikkerhedsmæssige grunde. Klokken 02:53 blev bommen løftet, og atter engang strøg Kronprinsen over broen for øjnene af 300 forbløffede bilister, der holdt i kø og ventede på, at broen skulle åbne, hvad den først gjorde en time senere.

På baggrunden af hændelsen har Sydsjællands Politi i dag haft en samtale med PET, hvor sagen er blevet gennemgået.

»Vi har haft en dialog med PET, hvor de har beklaget, og det er jeg tilfreds med. Jeg tror ikke, det sker igen,« siger Steen Nørskov, som dog ikke har hørt nogen forklaring på, hvorfor PET valgte at sende Kronprinsen ud på den farefulde færd.

Læs også:

PET har dog en anden opfattelse af forløbet. I en pressemeddelelse beklager den hemmelige tjeneste forløbet, men hævder, at de fik adgang til at passere broen.

»PET kan bekræfte, at Krone 7, fulgt af PET-livvagter, fik adgang til at passere Storebæltsbroen, selvom den var lukket for biltrafik på grund af storm. Det er PET’s ansvar at varetage sikkerheden i sådanne situationer, og denne passage burde naturligvis ikke være sket. PET beklager og vil nu gennemgå de relevante procedurer på området,« skriver PETs pressemedarbejder Lotte Holmstrup i en pressemeddelse.

Steen Nørskov fastholder imidlertid, at PET ikke havde tilladelse til at krydse broen og afviser også den mulighed, at de kan have misforstået instrukserne.

»Jeg mener ikke, det er muligt, at de kan have misforstået det sådan, at bommen blev åbnet for at de kunne køre over. De får at vide, at broen er lukket og at de ikke har tilladelse til at køre« siger han.

I en pressemeddelelse har Kronprinsen beklaget hændelsen. Kongehuset skriver også, at Kronprinsen fik mulighed for at krydse broen.

Læs også:

»Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager Kronprinsen,« siger kommunikations- og pressechef for kongehuset, Lene Balleby ifølge BNB.

Leo Larsen, der er administrerende direktør i Sund og Bælt afviser, at Kronebilen 'fik mulighed' for at krydse broen:

»Det er en dårlig formulering. De er ikke blevet givet muligheden af mine folk, for de har slet ikke tilladelse til at give den mulighed,« siger han.

Kronprinsens to ture over broen kastede ham mandag ud i en mediestorm, da BT kunne citere vidner, der havde set Krone 7 køre over broen. Først efter BT havde bragt historien, valgte Kongehuset og PET at beklage episoden.