Silas Holst åbner i et nyt program på Kanal 4 op for livet som regnbuefamilie på godt og ondt.

Det krævede nej mange gange, før det blev ja. Silas Holst beskriver sig selv som et meget privat menneske, og derfor var tanken om et kamerahold grænseoverskridende.

Men det positive var der også: At være et eksempel på, hvordan man også kan gøre, når man er homoseksuel og gerne vil have børn.

»Vi købte en kop og en sprøjte på apotektet. Johannes og jeg blandede vores sæd, og så tog Louise en sprøjte på vores badeværelsesgulv. Vi tænkte, at det nok ikke ville lykkes, før vi tog på klinik, men hun blev gravid i første hug,« siger Silas Holst, som i september blev far til datteren Maggie My sammen med sin mand Johannes Nymark og bedste veninde Louise Mahnkopf.

Parret har valgt at blande sæden, så det var op til skæbnen at bestemme, hvem der blev datterens biologiske far. Men overvejelserne om arvelige sygdomme har også fyldt.

»Den dag, det betyder noget for vores datter, skal hun også vide, hvem der er faderen. Det er ikke en hemmelighed, det betyder bare ikke noget for os. Og har hun en sygdom, der viser sig at være arvelig, skal hun vide, hvor den kommer fra. Så tager vi en blodprøve samme dag,« understreger Silas Holst.

De har valgt deres helt egen familiekonstellation: De bor i det samme hus, men med to separate lejligheder. Under graviditeten ledte de efter andre familier på internettet, de kunne spejle sig i, men der var ingen.

»Vi havde ingen at ringe til, så vi har opfundet det selv. Nu kan vi vise, hvordan vi har gjort, og så kan folk bruge det, hvis de vil. Det er en dejlig måde at slå et slag for, at en familie er, hvad man gør den til.«