Flemming Østergaards firma tjente via aftalen med Parken i 2008 og 2009 6,750 mio. kr. plus moms. Pengene blev beskattet i firmaet, men Skat mener, at pengene skulle være udbetalt til Østergaard selv, der så skulle have betalt personskat af dem. Nu risikerer han at ende med en skatteregning på ca. 9,5 mio. kr., viser beregninger.

Årsagen er, at Skat, ifølge Østergaard, afviser, at der kan ske såkaldt omgørelse, hvor man populært sagt spoler tiden tilbage og gør som Skat mener, man burde have gjort.

Dermed afviser Skat også at tilbagebetale de penge, som Østergaards selskab har betalt i skat og moms, selv om myndigheden selv anfører, at den aldrig skulle have modtaget pengene fra selskabet.

Hvis Flemming Østergaard skal opfylde Skats krav, skal han, ifølge beregninger fra hans revisor, hive ca. 9,3 mio. kr. ud af firmaet, som herefter beskattes med ca. 4 mio. kr. De skal lægges oven i den egentlige skatteregning. Hertil kommer den skat og moms, som selskabet allerede har betalt af pengene.

72-årige Flemming Østergaard er vred og siger, at hvis ikke den 'sunde fornuft sejrer', så vil han overveje at flytte ud af Danmark. Foto: Bax Lindhardt.
72-årige Flemming Østergaard er vred og siger, at hvis ikke den 'sunde fornuft sejrer', så vil han overveje at flytte ud af Danmark. Foto: Bax Lindhardt. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

At skatteprocenten sniger sig over 100, er set før og har bl.a. ramt bijobbende bestyrelsesmedlemmer, konsulenter og læger, der har ladet honorarer gå ind i deres firmaer.

Senest har en læge, ifølge finans.dk, betalt 112 pct. i skat, efter Skat fastslog, at han både skulle betale skat og arbejdsmarkedsbidrag, samtidig med at pengene blev beskattet i hans firma. I læge-sagen lagde Højesteret til grund, at der var tale om en bevidst handling.

I Flemming Østergaards tilfælde lander skatteprocenten på ca. 140, da Skat fastholder, at både han og selskabet også skal beskattes af momsen, som lægges oven i honorarerne. Men momsen er, ifølge Østergaard, blevet afleveret til Skat.

Medregner man momsen i honorarerne, så indkomsten rammer ca. 8,4 mio. kr., lander skatteprocenten på ca. 110, men privatpersoner betaler ikke moms af indkomst, hvorfor Østergaard er uforstående over for dette.

Flemming Østergaard har accepteret, at der skal betales personskat, men vil ikke dobbeltbeskattes, og derfor bringer han nu sagen for retten.