Hammerhajer, kødædende piratfisk, rokker, blæksprutter og masser af farvestrålende fisk. Tusindvis af små og store, søde og farlige fisk er klar til at tage imod publikum i Danmarks nye akvarium 'Den Blå Planet', der åbner på fredag d. 22. marts.

Den Blå Planet bliver med et indendørsareal på 10.000 m2, 7 mio. liter vand og 20.000 dyr Nordeuropas største akvarium.

3.000 fisk og havdyr er blevet flyttet fra det gamle Danmarks Akvarium i Charlottenlund til Den Blå Planet, hvor de nu får selskab af 17.000 nyindkøbte dyr, der er fløjet hertil fra hele verden. I sidste uge ankom bl.a. seks hammerhajer til Den Blå Planet med passagerfly fra Taiwan.

I det nye Danmarks akvarium kan du opleve alt fra Færøernes fuglefjeld til den fugtige hede i Amazonas til Afrikas mange forskellige arter og de farlige, men fascinerende hammerhajer. På Den Blå Planet kan du komme helt tæt på dyrene og endda røre og føle på nogle af dem.

Tag med på rundtur i Den Blå Planet - klik på kortet og se de mange akvarier med spændende fisk og havdyr.

Klik for at se hele oversigten over Den Blå Planet med beskrivelser af attraktionerne.
Klik for at se hele oversigten over Den Blå Planet med beskrivelser af attraktionerne.
Vis mere

Er du på mobil eller iPad så klik her

Dyrepasser Thomas Friis leger med en af zebra-hajerne.
- Det er som at have en labrador, siger han, mens han nusser hajen på maven.
Zebrahajen har fået sit navn, da den som nyudklækket unge er gul og sortstribet, men som voksen er navnet lidt misvisende, da den skifter til gul med sorte pletter og faktisk mere ligner en leopard.

Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Den Blå Planet afløser Danmarks Akvarium i Charlottenlund, der lukkede i november 2012 efter 73 år. Opførelsen af Den Blå Planet har været undervejs i seks år, og d. 22. marts står den imponerende bygning endelig klar i Kastrup. Den Blå Planet står lige i vandkanten til Øresund. Både tagkonstruktionen og bygningens indre er bygget som en hvirvelstrøm.

Foto: Linda Kastrup
Vis mere
I sidste uge ankom seks hammerhajer til Den Blå Planet med passagerfly fra Taiwan. Flokken på i alt 10 hammerhajer skal svømme frit sammen med andre hajer, rokker og mange forskellige tropiske fisk i Oceaniet med fire millioner liter havvand.
Foto: Keld Navntoft
Vis mere


Se videoen: Her ankommer de nye hammerhajer fra Taiwan til Den Blå Planet.

 
Det største akvarium er Oceanet. Her holdes fire millioner liter saltvand inde af en akrylrude, som er ca. 16 m bred, 8 m høj og 45 cm tyk – og vejer godt 60 ton.
Foto: Den Blå Planet / 3Xn
Vis mere
At flytte 2.000 piratfisk, fem hajer, tre barracudaer, en stime guldmakreller og 1.000 blandede fisk på op til halvanden meters længde er ikke en helt almindelig opgave for en flyttemand. Det seneste år har dyrepassere kæmpet med at overføre fiskene fra det gamle Danmarks Akvarium i Charlottenlund til det nybyggede nationalakvarium på Amager, Den Blå Planet.

Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Midt i flokken af hammerhajer og rokker går en 16 meter lang tunnel gennem akvariet, hvilket gør det muligt at opleve dyrene både over og under dig.

Foto: Linda Kastrup
Vis mere