Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Lørdag skød Djurs Sommerland sæsonen i gang med lanceringen af deres nye rutsjebane, Juvelen. Et par hundrede mennesker stod i kø, da rutsjebaneentusiaster og testpersoner lidt over elleve fik lov til at tage den første officielle tur i den 70 millioner kroner dyre forlystelse.

De store danske forlystelsesparker investerer jævnligt i nye forlystelser, der skal trække det danske og udenlandske publikum til lige netop deres parker. Djurs Sommerland er ingen undtagelse. Siden 2008 har den østjyske forlystelsespark investeret massivt i nye forlystelser, og i år kan de så præsentere Juvelen.

Den 1.000 meter lange forlystelse er Danmarks længste, og tager man turen bliver man skudt af sted med 65 kilometer i timen, som er hastigheden de første 400 meter. Der når vognene nemlig til den anden affyringsrampe, der på et kort øjeblik skyder hastigheden op til 85 kilometer i timen.

- Det fedeste ved den er, at der er høj fart fra starten. Mange andre rutsjebaner starter lidt langsomt, men her bliver man bare skudt af sted fra starten. Og så når farten bliver sat op, så bliver det endnu federe, fortæller 14-årige Rikke Sørensen, der sammen med sin tvillingesøster, Anne, var med på den første tur. Investeringen i Juvelen har været et par år undervejs, og det har taget godt et år at bygge den.

Først natten til lørdag blev forlystelsen klar, så gæsterne kunne stige om bord til åbningen lørdag kl. 11.00.

Til glæde for hele familien

- Vores mål var at lave et 'family thrill ride', altså en forlystelse, som hele familien kan få glæde af. Vi begyndte at arbejde med projektet for to år siden, og nu er vi i mål. Jeg må sige, at alle forventninger er indfriet, siger Henrik B. Nielsen, adm. direktør i Djurs Sommerland.

Rutsjebaneeksperten Olaf Wendorff fra World of Coaster havde taget turen fra sit hjem nær Hamborg til Djurs Sommerland for at være en af de første, der fik lov til at prøve Juvelen. Han har prøvet mere end 500 forskellige rutsjebaner, så eksperten er ikke nem at imponere.

- Jeg glæder mig til at få en tur i den, sagde han til BT kort inden han steg om bord på en af de 18 røde ATV'er, der udgør hvert togsæt. Efter den to et halvt minut lange tur, var eksperten klar med sin dom.

- Det var en god oplevelse. Det, der er specielt ved Juvelen er, at der er to 'launches', altså at farten sættes op midtvejs, og det fungerer godt. Og så er det en speciel følelse, at man sidder på en ATV. Det betyder, at man er lidt mere fri, og det fungerer særligt godt i det første sving lige efter farten bliver sat op, siger Olaf Wendorff.

På en skala fra 1-10 vurderer rutsjebaneeksperten, at Juvelen er en 9'er.

 

Andre læser også